FK “Liepāja” turpina gatavošanos jaunajai sezonai. Tamaza Pertijas komanda mājās strādā plānotajā režīmā, katru dienu risinot konkrētus sagatavošanās uzdevumus. Bez šaubām, pauzes nepazīst svarīgais selekcijas process – kadru jautājumi vienmēr aktuāli, tie rodas un izšķiras katru dienu. Jau pagājušajā sezonā FK “Liepāja” iezīmēja kursu uz jauniem talantīgiem spēlētājiem, mēs esam ļoti priecīgi, ka mūsu komandā karjeru turpina perspektīvi vietējie puiši, un mēs turpināsim izvēlēto ceļu. Par jauniem talantīgiem latviešu futbolistiem, kuri obligāti papildinās FK “Liepāja” sastāvu, mēs vēl obligāti ziņosim. Bet tagad oficiāli paziņojam, ka FK “Liepāja” pastiprina aizsardzības līniju: komandu papildinājis spēcīgs senegaliešu aizsargs Paps Fals. Laipni lūgts, Pap!

23 gadu vecais futbolists brīnišķīgi zināms Latvijas līdzjutējiem: Paps Fals četrus gadus aizvadījis “Valmierā” FC. Protams, reaktīvais malējais aizsargs teicami zināms FK “Liepāja” galvenajam trenerim Tamazam Pertijam, tieši pie viņa Fals Valmierā atklāja sev Latvijas futbolu. Kopumā Latvijas čempionātā Fals nospēlējis 69 spēles un iesitis 2 vārtus. Pagājušajā sezonā aizsargs atzīmējās ar piecām (!) vārtu piespēlēm. Zīmīgi, ka Paps Valmierā kļuva par Latvijas čempionu, kā arī izcīnīja gan sudrabu, gan bronzu. Tādai “medaļu” pieredzei ir milzīga nozīme jebkuram klubam, kurš sev uzstāda nopietnus uzdevumus.

Paps Fals, FK “Liepāja” aizsarga komentārs:

– Atgriezties pie trenera, kurš mani atklāja Latvijā, tas man ir liels prieks. Man vienmēr patikusi Tamaza enerģija! Paldies visiem, kuri ticēja man Liepājā: pielikšu visus spēkus, lai attaisnotu uzticību. Klubam pēdējā laikā nesanāca bieži iepriecināt līdzjutējus, bet tas jau ir pagātnē. Tagad visi puiši pilni ar vēlēšanos parādīt pavisam citu rezultātu. Tādam ambiciozam klubam, kā “Liepāja”, tas noteikti pa spēkam.

Tamazs Pertija, FK “Liepāja” galvenā trenera komentārs:

– Šis puisis man brīnišķīgi zināms, un es nešaubos, ka viņš palīdzēs mūsu klubam. Fals – mūsdienīgs malējais aizsargs, kurš laukumā paspēj risināt svarīgus uzdevumus gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Svarīgi, ka viņam ir uzvarētāja pieredze: tāds spēlētājs obligāti gribēs sasniegt augstus rezultātus vēl.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv