FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija sniedzis pirmo komentāru jaunajā sezonā. Pirmssezonas gatavošanās sākums, plāni, kadru izmaiņas. Pašas svaigākās un interesantākās tēmas pašreiz.

– Tamaz, pirmais treniņš, pirmā tikšanās jaunā gadā. Tās vienmēr īpašas emocijas. Kāds noskaņojums komandā?

– Labs noskaņojums, pozitīvs. Kā jau vienmēr, pēc atvaļinājuma, pēc svētkiem puiši satikās, visiem sajūtas, ja tā var teikt, sportiski uzbudinātas. Visi grib strādāt, bet mēs nedomājam forsēt gatavošanos. Gatavosimies tā, lai uz Turcijas treniņnometnes sākumu februārī būtu nepieciešamajās kondīcijās.

– Vienmēr nav vienkārši uzreiz pārslēgties pēc garā atvaļinājuma uz nopietnu darbu, vispirms jau psiholoģiski. Tā sacīt, “pamodīsies” puiši ātri?

– Jā, nešaubos, problēmas nebūs. Tagad dažas dienas būs ievelkošs režīms, pēc tam pamazām palielināsim slodzes. Janvārī mūs gaida vairākas kontroles spēles, kurās mēs tiksim skaidrībā ar spēlētājiem, kuri brauks uz treniņnometni un t. t. Sastāvs, protams, mainīsies, kaut gan uz procentiem 70 mēs kodolu saglabājām. Bet ir puiši, kuri patreiz iziet pārbaudi, svarīgi ar viņiem tikt skaidrībā. Tā kā janvāris mums būs piesātināts mēnesis.

– Pirms aiziešanas atvaļinājumā visi spēlētāji saņēma individuālus uzdevumus. Interesanti uzzināt par jauno puišu stāvokli, kuriem FK “Liepāja” velta ļoti nopietnu uzmanību. Jūtams, ka šie puiši kļuvuši vīrišķīgāki, iemācījušies labāk sagatavot sevi pirmssezonai?

– Neteikšu, ka viņi nu jau tā kļuvuši vīrišķīgāki atvaļinājuma laikā. No otras puses, pagājušajā sezonā, kad mēs viņiem daudz uzticējāmies, viņi saprata, ko tas nozīmē – nopietns darbs lielā klubā, adaptējās tam. Ka reiz, lūk šis, tagad dod augļus. Puiši saprot, ka pie kvalitatīva darba viņiem ir brīnišķīga iespēja spēlēt pamatsastāvā.

– Kadru jautājums satrauc līdzjutējus vairāk par visu. Saprotams, ka jauni spēlētāji būs. Nesāksim atklāt noslēpumus, bet varat iezīmēt, kādas līnijas prasa pastiprinājumu?

– Mēs pastiprinām katru līniju. Uzaicinājām kvalificētus futbolistus, kuri labi pazīstami Latvijas līdzjutējiem. Pagaidām nenosaukšu uzvārdus, bet viņi, teikšu tā, futbola cienītājiem zināmi. Atzīmēšu, ka mēs uzaicinājām futbolistus, kuriem jau ir pieredze spēlējot labā līmenī. Tur tā starpība: mums kā reiz tādu pietrūka pagājušajā sezonā. Kad vairāki vadošie futbolisti bija traumēti, mums nebija pienācīgas maiņas. Tā bija svarīga mācībstunda, mēs, protams, izdarījām secinājumus, un tagad komplektācijai pieejam savādāk.

– Jautāju par atpūtu futbolistiem. Gribas jautāt galvenajam trenerim: vai izdevās jums aizmirst par futbolu un atpūsties?

– Izdevās vairāk laika pavadīt ar ģimeni, kas jau ļoti labi. Bet, protams, pludmalē es atvaļinājumā negulēju. (Smaida). Kā vienmēr, katru dienu radās daudz pašu dažādāko futbola jautājumu, mēs pastāvīgi strādājām un risinājām tos.

– Tamazam Pertijam acis deg, kā vienmēr. Šī neapturamā enerģija ātri “saindēs” futbolistus?!

– Jā, protams! Ļoti ceru, ka spēlētājiem acis obligāti degs tāpat, kā treneru štābam. Visiem brīnišķīgi zināms, ka mēs, treneri, labā nozīmē jūkam prātā sagatavošanās periodā, un tāda enerģija futbolistiem pa īstam nepieciešama.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv