Trešdien, 17. janvārī, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja otro pārbaudes spēli. Tamaza Pertijas komanda tikās ar klubu “Panevėžys”, Lietuvas čempionu. Mūsu komanda uzvarēja ar rezultātu 2:1 (1:0)! Pirmā uzvara jaunajā gadā, apsveicam visus mūsu kluba līdzjutējus. Uzvara – tas vienmēr ļoti patīkami un labi, tā vienmēr dāvā pozitīvas emocijas. Bet, protams, daudz par to domāt nedrīkst: priekšā daudz smaga un saspringta darba.

Vakar pie mums ciemos atbrauca Igaunijas čempions. Šodien Lietuvas čempions. Grūti iedomāties daudz nopietnākus pretiniekus spēļu programmas sākumam starpsezonā! Slodze puišiem uzkritusi jau tagad iespaidīga. Jāiztur, vajadzīgs raksturs. Labs izmēģinājums, laba pārbaude. Jo patīkamāk, ka abas spēlēs “Liepāja” aizvadīja kvalitatīvi un nopietnā līmenī.

Šodien mūsu komanda atkal varēja iesist ļoti ātri. 3. minūtē Eduards Tīdenbergs savā stilā klasiski izpildīja stūra sitienu: varenais Bacary Sane bija ļoti tuvu precīzam sitienam. Tur pat reaktīvais Dudu, īsts Vinisius miniatūrā, pa flangu aizlidoja uz vārtiem: vārtsargs glāba viesus ar lielām grūtībām.

Tāpat kā vakar, spēle bija skatāma. Spriedze, augsts temps, laba kustība, cīņa katrā laukuma daļā. Tamazs Pertija šodien ienesa interesantus taktiskos pārveidojumus, pamēģināja dažus spēlētājus citās pozīcijās. Svarīgs darbs, meklējumi katru dienu.

Strādāja komandas mehānisms pilnībā simpātiski. Daži nogriežņi noteikti bija ne priekš janvāra! Aizsardzībā jau bija vērojama nepieciešamā stingrība, ne jau nejauši vārtsargam Vladislavam Kurakinam pa īstam nopietna darba 45 minūšu laikā nebija. Nu bet uzbrukumā mūsu puiši jau tagad var uzrīkot klasiskus fokusus!

Vārtus, vispār, laukuma saimnieki iesita bez fokusiem. Gudrais “motoriņš” Andria Khorkheli apzaga sedzēju, atdeva asu piespēli Dudu. Tas bija tuvu vārtu guvumam, bet vārtsargs atkal izglāba. Mēs neizslēdzāmies! Pieredzējušais Lassana Faye nostrādāja epizodi līdz galam, teicama piespēle, un Rassoul Ba ar neatvairāmu sitienu – 1:0! Labais, ir otrie vārti divās spēlēs!

36. minūtē mūsu komanda skaisti aizlidoja pretuzbrukumā, bija jāiesit otrie vārti. Lassana Faye un Pape Dudu sarīkoja viesuli, piespieda viesu aizsardzību ar pieredzējušo Kasparu Dubru priekšgalā pazaudēt sedzamos. Noslēdza izgājienu Tīdenbergs, žēl, spēcīgais sitiens augšējā stūrī izrādījās nedaudz neprecīzs.

Otrajā puslaikā Tamazs Pertija atkal (tāpat kā vakar) nomainīja visu sastāvu. Pārbaudes spēlēm jādod labums, bet tas nozīmē nopietnā lietā redzēt visus. “Jaunu puišu” aktivitāte iepriecināja ar pirmajām minūtēm. Stingri, enerģiski, savākti. Lūk, Jānis Grīnbergs izdarīja efektīgu apvedošo sitienu. Lūk, strādīgais Roberts Meļķis bija sitiena pozīcijā. Lūk, Danila Patijčuks gandrīz nosvinēja pirmos vārtus pirmssezonā. Lūk, Arams Bagdasarjans asi ķīmiķoja pretinieku soda laukumā. Bet lūk, Normunds Uldriķis atnāca uz “standartu”, galvenā trenera uzkliedziena dzīts: “Normund, meklē bumbu!” Varenais aizsargs bumbu atrada, skaists sitiens ar galvu – uh, vārti-skaistums no milža obligāti būs kaut kur nākamajos mačos.

Vārti brieda, puiši ar neatlaidīgu darbu tos pelnījuši. Iesita! Rupja kļuda, un spēlētājs, kurš atrodas pārbaudē, ar vienu pieskārienu raidīja bumbu tukšos vārtos – 2:0! Kvalitatīvs izpildījums.

Pats zīmīgākais notikums spēles beigās bija pavisam ne viesu iesistie vārti. Kāds gudri iegrūda tuvajā stūrī – 2:1. Pats zīmīgākais notikums bija Dodo iziešana laukumā! Publikas mīlulis, protams, visus iepriecināja, parādīja māņu kustības, kuras pārvaldībā tikai brazīliešu spēlētājiem. Varēja saulainais uzbrucējs iesist (skaists šāviens augšējā stūrī), bet steigties pagaidām nav kur.

Uzvara! Starp citu, vakar mēs runājām, ka to ilgi gaidīt nevajadzēs. Pelnīta, kvalitatīva, laba uzvara. Visi futbolisti savas minūtes atstrādāja ar atzīstamu pašatdevi. Malači, tā vajag turpināt.

Uzvarēt vienmēr labi. Bet patreiz ir svarīgākas lietas. Tās slēpjas tajā, lai katru dienu strādātu, progresētu, kļūtu spēcīgāki un labāki.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv