Svētdien, 28. janvārī, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo pārbaudes spēli. Tamaza Pertijas komanda Igaunijā tikās ar komandu JK “Tallinna Kalev”. Mūsu komanda panāca labu uzvaru ar rezultātu 3:1 (0:0)! Visus vārtus iesita mūsu jaunie spēlētāji: Fražs Kermanī, Pape Dudu un Rati Ardazishvili – apsveicam, malači! Vienmēr svarīgi uzvarēt, tas apstiprina izvēlētā ceļa pareizību, tas dāvā pozitīvas emocijas. Bet atslābināties, bez šaubām, nedrīkst.

Pēc mājas spēļu sērijas mūsu komanda pirmo reizi sezonā devās viesos. Uz skaisto Igaunijas galvaspilsētu. Tas vienmēr interesanti. Tā ir vajadzīga pieredze. Mūs gaidīja labs pretinieks, JK “Tallinna Kalev”, bronzas medaļas ieguvējs pagājušajā sezonā.

Pretinieks stiprs, mačs saspringts, un tas kārtējo reizi brīnišķīgs iemesls spēles eksperimentiem, izzināšanai un dažādu jautājumu atstrādāšanai. Protams, Tamazs Pertija tādu iespēju palaist nedomāja: darbībā atkal varēja redzēt dažādus spēlētājus, jaunas saiknes, taktiskos uzdevumus.

Bet kad tu neatlaidīgi meklē, daudz mēģini jaunu, tas kādos nogriežņos neizbēgami atsauksies uz kvalitāti. Pie tam, pievienojiet šeit augstās slodzes, dažādu gatavības pakāpi un t.t. Tādēļ pirmais puslaiks viesiem ne pārāk izdevās: pirmajās 45 minūtēs mēs pieradām pie pretinieka, asuma no abām pusēm bija maz. Laukuma saimnieki pāris reizes aizskrēja pretuzbrukumos, bet nopietnus rēbusus aizsargu priekšā neizdomāja. Divās epizodēs Vladislavam Kurakinam bija jābūt uzticamam – viņš pārliecinoši tāds arī bija.

Kopumā mēs savus uzbrukuma izgājienus gatavojām daudz daudzveidīgāk, daudz interesantāk, bet pagaidām paredzami vēl kādās epizodēs pietrūka sapratnes, noslēguma. No tā potenciāli bīstamie izgājieni palika tukšgaitā, kaut gan priekšdarbi bija ļoti simpātiski.

Uzbrukuma iedomas realitātē pārauga otrajā puslaikā. Daudzkārt tas pussarga nopelns, kuru sauc Fražs Kermanī! Viņš ātri kļuva par laukuma centra saimnieku, un vēl paīstam iedvesmoja Luku Silagadzi. Gruzīnu mākslinieks arī pirmajās 45 minūtēs radīja izsmalcinātas lietas, bet ar Kermanī palīdzību Luka uzspīdēja vēl spilgtāk! Šie divi gandrīz uzreiz pārvērta laukuma saimniekus statistos, un “Liepāja” pilnībā ieguva pārsvaru. Lūk, Silagadze atdeva vārtu piespēli uzbrucējam, bet vārtu nebija – garām no labas pozīcijas. Lūk, Silagadze pats skaisti pārbaudīja augšējo stūri – vārtsargs glāba. 57. minūtē saikne Luka – Fražs sasēja aizsargus, galvas sagrozījās, spēle ar roku – pendele. Kermanī bija precīzs – 0:1!

Iesita, noskaņojums labs, spēles pārākums nospiedošs. Iekustējās puiši pavisam savādāk! Ar dzirkstelēm iekustējās! Silagadze izveidoja vēl momentu Jānim Grīnbergam, Kermanī dāvāja momentus Danilam Patijčukam un citiem. Kopumā, otrie vārti rādījās pilnībā likumsakarīgi, tiem bija jābūt!

Un atkal Kermanī ar klasisku piespēli, Grīnbergs ar teicamu turpinājumu, bet reaktīvais Dudu ar gudru un spožu noslēgumu pie tālā vārtu staba – 0:2! Izgājiens, par kuru futbolā parasti saka “uzplēsa”.

Laukuma saimnieku atbildes vārti gadījās vien pēc minūtes, neviens tā arī nesaprata, no kā un kāpēc. Uzbrukums ar vārtu guvumu pavisam neatbilda spēles gaitai, bet apstiprināja, ka maksimālu uzmanību vajag saglabāt pie jebkura rezultāta – 1:2.

Bet ar spožu spēli otrajā puslaikā “Liepāja” noteikti pelnīja daudz nopietnāku pārākumu rezultātā. 88. minūtē mēs iesitām likumsakarīgos trešos vārtus. Labs uzbrukums, nenogurdināmais Grīnbergs atkal paķīmiķoja flangā, piespēle, centīgais Patijčuks tālāk uz Rati Ardazishvili. Pussargs ieturēja pauzi un gudri ielika bumbu apakšējā stūrī – 1:3!

Uzvara. Pirmo reizi iesitam trīs vārtus. Spoži uzbrukuma momenti. Daudz (lielākais vairākums!) uzvarētu divcīņu aizsardzībā. Daudz labuma.

Viss tas ir ļoti patīkami un visu to vajag uzreiz aizmirst. Tādēļ, ka bez tā nav iespējams pareizi virzīties uz priekšu. Pareizi un produktīvi.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv