Pirmdien, 29. janvārī, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo pārbaudes spēli. Tamaza Pertijas komanda tikās ar Lietuvas klubu “Banga”. Sanāca īsts uzbrukuma viesulis: uzvara ar rezultātu 8:0 (2:0)! Ar šo spēli komanda noslēdza janvāra sagatavošanās etapu. Paveikts ļoti varens darbs, bet neviens nedomā apstāties. Nākamais svarīgais gatavošanās etaps – treniņnometne Turcijā.

Tikai vēlu naktī mūsu komanda atgriezās mājās no Tallinas, kur panāca labu uzvaru. Bet atpūsties šodien varēja atļauties vien daži spēlētāji. Daudzus puišus gaidīja jauns mačs, ar Lietuvas virslīgas vidusdaļas komandu. Starpsezonā viegli nav pat bumbām.

Tamazs Pertija jau pēc tradīcijas izlaida laukumā jaunu sastāvu, optimālo saikņu meklējumi nedomā beigties. Un “jauni spēki” uzreiz parādīja, ka varenais darbs nekad nav veltīgs. Laukuma saimnieki ātri pārņēma iniciatīvu, pārņēma kontrolē bumbu, sarāva oponentus ar ātrumu flangos. Bet pirmie vārti nāca no “standarta”. Soda sitiens, un Yasuhiro Hamada ļoti skaisti pārmeta “sieniņu” – 1:0! Teicami vārti, izdaiļošana. Otrie vārti izrādījās pavisam savādāki, bet arī ļoti skaisti. Cheik Faye uzspīdēja flangā, nopelnīja bīstamu “standartu”. Darbarūķis Jānis Grīnbergs, vakar efektīgi atdodot piespēles Tallinā, izpildīja brīnišķīgu piespēli. Visuresošais Dodo savā stilā šiki sita ar galvu – 2:0!Pirmie jaunajā gadā, rezultāts atklāts!” – ar savu saulaino brazīliešu smaidu uzbrucējs padalījās ar prieku jau pēc spēles.

Šaubu par uzvarētāju nebija, bet, kā parasti starpsezonā, tas uztrauca maz. Gribējās, lai pēc pārtraukuma komanda nesamazinātu apgriezienus, turpinātu spīdēt ar ātrumu, iepriecināt ar kustību un cīņas gribu. Tika galā teicami! Vēl vairāk: laukuma saimnieki sarīkoja īstu uzbrukuma viesuli!

Rezultāts kļuva liels, kad spridzinošais Moustapha Diaw nopelnīja pendeli un pats sita augšējā stūrī – 3:0! Pēc būtības, visa spēle pārcēlās uz vienu laukuma pusi, kur puiši melnajā formā pārvietojās kā lāpas pa pretinieka “valstību”. Ļoti gribējās, lai iesistu centīgais Danila Patijčuks; jā sanāca! 76. minūtē uzbrucējs iepriecināja ar skaistu šāvienu augšējā stūrī – 4:0! Labais, Danila, tā turēt!

Pretinieks atklāti pazaudējās, bet laukuma saimnieku “ūdenskritums” nedomāja nomierināties. Labsirdīgais un dāsnais Rati Ardazishvili, vakar iesitot Igaunijā, darīja visu, lai iesistu citi, bet ja partneriem nesanāca, tika galā pats. Vārti gruzīnu tehnikas vārdā – 5:0! Labais, Rati, ļoti kvalitatīvi un efektīgi. Pēc tam atkal uzspīdēja Moustapha Diaw – 6:0! Bet pēc tam Lassana Faye parādīja savas kvalitatīvās uzbrukuma prasmes – 7:0! Viss?! Nē! Spēles pēdējās sekundēs jauns skaists uzbrukums, un Edgars Ivanovs efektīgā lidojumā ar galvu raidīja bumbu vārtos – 8:0! Labais, pussarg, iespaidoja.

Iespaidoja, protams, arī kopējais 8:0. Vareni spēļu programma noslēdzās ar spēcīgu akordu. Malači. Tagad īstais laiks pārslēgties treniņnometnei Turcijā, kur “Liepāja” izlidos ceturtdien, 1. februārī.

Tur obligāti būs ļoti daudz darba.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv