FK “Liepāja” turpina gatavošanos treniņnometnē Turcijā. Tamaza Pertijas komanda gatavojas plānotajā režīmā: piesātināta treniņu diena mainās ar interesantām un ļoti vajadzīgām spēlēm ar spēcīgiem pretiniekiem. Pie tam neapstājas selekcijas process, meklējumi un sastāva pastiprināšana notiek pastāvīgi. Mums ļoti patīkami paziņot sensacionālu transfēru jaunumu! Oficiāli paziņojam, ka mūsu klubā karjeru turpinās pieredzējušais pussargs Artūrs Zjuzins! Jā, neatkārtojamais Zjuga spēlēs pie mums! Laipni lūgts, Artūr!

Artūru Zjuzinu stādīt priekšā absolūti nav vajadzības. Pieredzējušais 32 gadus vecais pussargs, kuru pazīst jebkurš Latvijas līdzjutējs. Viens no pašiem gudrākajiem un futbola ziņā izsmalcinātākajiem Latvijas futbolistiem pēdējā desmitgadē, kurš prot uz līdzenas vietas izgudrot kaut ko brīnumainu, asu un rezultatīvu. Tādu, kas noved strupceļā jebkuru aizsardzību. Tādu, kas ļoti reti izdodas kādam citam. Vienmēr efektīgi uzbrūkošais Zjugas stils!

Savā spožajā karjerā Artūrs izcīnījis daudz svarīgu trofeju. Vairākkārtējais Latvijas čempions “Ventspils” un RFS sastāvā. Latvijas Kausa ieguvējs, UEFA Konferences Līgas grupu etapa dalībnieks. Latvijas čempionāta virslīgā aizvadījis 148 spēles un iesitis 16 vārtus. Pussargam ir bagātīga pieredze spēlējot ārzemju klubos.

Ilgu laiku kā reiz uz Artūra Zjuzina pleciem turējās Latvijas izlases uzbrukuma spēle, kuras sastāvā pussargs aizvadīja 60 spēles (šajā rādītājā atrodas 21. vietā mūsu izlases vēsturē!) un iesita 9 vārtus (šajā rādītājā atrodas 16. vietā mūsu izlases vēsturē!).

Artūrs Zjuzins, FK “Liepāja” pussarga komentārs:

– Futbolā viss mainās ļoti ātri, reizēm viss pilnīgi neparedzēti. Protams, kad pagājušajā sezonā uzvarēju Latvijas čempionātā, bija ļoti grūti paredzēt, ka jauno sezonu aizvadīšu “Liepājā”. Bet tagad esmu šeit un esmu gatavs dot komandai maksimumu labuma. Esmu pateicīgs kluba vadībai, treneru štābam – mani uzņēma ļoti silti un ar lielu uzmanību. Redzu, ka jaunajā sezonā komandai lieli un ambiciozi plāni, un man interesanti būt daļai no šāda kolektīva. Patreiz pats galvenais – pēc iespējas ātrāk iekļauties komandā, saprast treneru prasības un rast sapratni ar partneriem. Tas prasīs kaut kādu laiku, bet nešaubos, ka iznākumā viss būs kārtībā.

Tamazs Pertija, FK “Liepāja” galvenā trenera komentārs:

– Protams, tāda futbolista atnākšana – liels notikums. Domāju, mēs ar šo notikumu, ar šo skaļo pāreju stipri pārsteidzām līdzjutējus un pretiniekus. FK “Liepāja” līdzjutējiem jābūt patīkami, ka tāds spēlētājs izdara izvēli mūsu kluba labā. Zjuzins – viens no labākajiem Latvijas futbolistiem, un šo nosaukumu viņš apstiprina daudzus gadus. Esmu pārliecināts, ka Artūrs nedomā tagad samazināt apgriezienus. Profesionāls spēlētājs, kurš vienmēr tur savu līmeni. Viņš zin, kā uzvarēt, viņš obligāti dalīsies ar savu bagātīgo pieredzi ar mūsu jaunajiem spēlētājiem.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv