Sestdien, 24. februārī, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo pārbaudes spēli. Tamaza Pertijas komanda viesos Tallinnā tikās ar klubu “Nõmme Kalju” FC. Spēle noslēdzās ar likumsakarīgu bezvārtu neizšķirtu. Nākamo pārbaudes spēli mūsu komanda aizvadīs Liepājā otrdien, 27. februārī, pret Lietuvas klubu “Hegelmann”.

Vien dažas dienas atpakaļ mūsu komanda atgriezās mājās no Turcijas. Bet kad līdz sezonas startam atlikušas vien divas nedēļas, sapņot par ilgu atpūtu, protams, nedrīkst. Un tomēr, saprotams, ka uz Igaunijas galvaspilsētu devās ne visi spēcīgākie spēlētāji.

Spēle sākās, un kaut kā uzreiz iezīmējās viesu pārsvars. Ne pārāk liels, bet noturīgs. Pirmajās minūtēs Lassana Faye izpildīja divus bīstamus sodus, tie slēpa spriedzi. 17. minūtē FK “Liepāja” vajadzēja atklāt rezultātu, bet Moustapha Diaw kaut kādā nesaprotamā veidā neizmantoja vienreizēju iespēju. Aktivitāte un presings piespieda pretinieku kļūdīties. Moustapha nonāca sitiena pozīcijā un… Visu izdarīja labi, ja vēl atdotu piespēli centrā pavisam vientuļajam partnerim. Uh… Vieglāk, laikam, bija iesist, ne otrādi, bet šajā reizē pussargs lielisko iespēju palaida garām. Apbēdinoši.

Mēs turpinājām vairāk pārvaldīt bumbu, bet līdz asumam lieta nonāca reti. Pietrūka kustības uzbrukuma līnijā, ar atsegšanos bija problēmas. Flangi nedeva to produktivitāti, kura būtu vēlama. Bez tam, nedrīkst, protams, zaudēt uzmanību aizsardzībā. Kā, piemēram, epizodē, kad divreiz pēc kārtas pretinieks sita pa Vladislava Lazareva vārtiem no labām pozīcijām. Vārtsargs un aizsargi smagajā situācijā tika galā.

Puslaiks iznākumā vārtu guvumu neatnesa, kaut gan beigās mēs negaidīti gandrīz atklājām rezultātu. Vienmēr asais un spožais, kā šķiltavas labās malas aizsargs Cheikh Serigne Faye veica centrējumu, kurš pēkšņi pārvērtās sitienā. Bumba gandrīz piezemējās tālajā “devītniekā” – pārliktnis! Tā arī gribēji, Cheikh, tiesa?! Nu, mēs arī nešaubījāmies.;)

Otrā puslaika sākums, rādījās, sola uzbrūkošas darbības un enerģiskus vārtu iespēju meklējumus. 52. minūtē Rati Ardazishvili izgrieza bumbu uz tālo stūri: bīstami, kļūdījās pavisam nedaudz. Bet, diemžēl, šī spožā epizode izrādījās kaut kāds vienreizējs uzplaiksnījums. Bet lūk, kādēļ spēles veidošana turpinājumā saruka, uzreiz pat nepateiksi.

Stiprie laukuma saimnieki kaut kā mierīgi un pārliecināti pārņēma iniciatīvu savās rokās un metodiski sāka vērpt uzbrukuma tīklu pie viesu vārtiem. Neko pa īstam karstu viņi izveidot, tiesa, nevarēja, bet spiedienu radīja. Nepatīkami bija “otrajā stāvā”, kur pretinieks uzvarēja daudz bumbu. Visbeidzot, pa īstam vārtu moments nobrieda 71. minūtē, bet Laza, malacis, izvilka sarežģītu bumbu apakšējā stūrī.

Pēc minūtes mēs atbildējām ar retu priekš otrā puslaika bīstamu izgājienu. Pretuzbrukums, Ardazishvili sagatavoja labu iespēju Dudu: sitiens tuvajā stūrī – vārtsargs laukuma saimniekus glāba. Tā bija mūsu pēdējā reālā iespēja izraut uzvaru.

Vispār, pretiniekam līdz svilpei tādas iespējas arī vairāk negadījās. Iznākumā likumsakarīgs bezvārtu neizšķirts. Nospēlēt uz “0” aizsardzībā – tas vienmēr patīkami un svarīgi, jo vairāk, ka mums tā sen nebija sanācis. Malači. Bet lūk, ar darbībām uzbrukumā Tamazs Pertija un viņa palīgi, bez šaubām, palika neapmierināti.

Laiks uzlabojumiem vēl atlicis.

Sastāvs pirmajā puslaikā: Lazarevs, Cheikh Serigne Faye, Chernozub, Sane, Rozgoniuc, Lassana Faye, Patijčuks, Castillo, Khorkheli, Cheikh Mbaye Diouf, Moustapha Diaw

Uz maiņu otrajā puslaikā izgāja: Grīnbergs, Doudou, Ardazishvili, Bagdasarjans, Hanada, Uldriķis, Ivanovs, Muradjans

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv