Otrdien, 27. februārī, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo pārbaudes spēli. Tamaza Pertijas komanda mājās tikās ar Lietuvas klubu “Hegelmann”. Viesi panāca minimālu uzvaru ar rezultātu 2:1 (1:0). Vienīgos mūsu komandas vārtus iesita Eduards Tīdenbergs – klasiski izpildīts soda sitiens.

Latvijas čempionāts arvien tuvāk, līdz 9. martam atlicis pavisam nedaudz laika. Jebkura kluba treneri patreiz piedzīvo īstu ceitnotu, viņiem dienas lido ar milzīgu ātrumu. Tamazam Pertijam un viņa palīgiem, saprotams, arī. Un, tātad, taktiskā izdoma un kadru lēmumi arvien tuvāki tiem, kurus mēs ieraudzīsim oficiālās sezonas ilgi gaidītajā sakuma dienā.

Bet, protams, gandrīz nekad futbolā nav tā, ka viss būtu ideāli, lai visi komponenti strādātu, kā pulkstenis, un labāk kā Šveices. Kādam no labākajiem spēlētājiem, diemžēl, traumas, kādam pavisam nesen bija izbrauciens uz Tallinnu un prasās atpūta, kādam gribās dot vēl vienu iespēju un t. t. Bez tam, pat ceitnotā gribas vēlreiz ieraudzīt to, ko, liekas, pirmssezonā redzēji jau “miljons” reižu. Ja pēkšņi tieši šodien saskatīsi kaut ko neparastu, vēl nepazīstamu. Parastā treneru galvas lauzīšana starpsezonā.

Spēle sākās, un uzreiz kļuva saprotams, ka sparings būs sarežģīts, saspringts. “Hegelmann” zināms ar labu spēles disciplīnu, ar interesantu spēlētāju atlasi, saspēlēts, mūsdienīgs. Uz bīstamu “standartu” laukuma saimnieki atbildēja ar bīstamu Edgara Ivanova šāvienu. Pēc tam ļoti aktīvais Lassana Faye izpildīja soda sitienu, bumba atrada Artūru Zjuzinu: Zjuga efektīgi sita zem pārliktņa – vārtsargs skaisti savējos glāba. Nākamajā uzbrukumā “Liepāja” iesita: Dodo noslēdza asu centrējumu no tā paša Lassana Faye. Bet tiesnesis atrada pārkāpumu Rassoulam Ba un vārtus neieskaitīja.

Bet lūk, viesu vārtu guvumu 35. minūtē atcelt nevarēja. Mūsu aizsardzībai pietrūka uzmanības, kāds no labās puses izlēca uz randevū ar Vladislavu Lazarevu. Laza ar grūto sitienu tālajā apakšējā stūrī tika galā. Bet mēs nogulējām to, kurš vaktēja atlecošo bumbu – 0:1.

Pēc pārtraukuma mēs centāmies uzreiz aktīvi sevi parādīt uzbrukumā, bet, diemžēl, atkal pietrūka uzmanības aizsardzībā. Izgājiens “divi uz vienu”, trāpīgs sitiens apakšējā stūrī – 0:2. Pozicionālas vaļības neviens nepiedod.

Turpinājumā vairāki labi Lazareva seivi atstāja mūs spēlē, un tas deva enerģiju uzbrukumā. Otro puslaika pusi “Liepāja” acīmredzami dominēja, spriedzes viesu soda laukumā pietika, bet nekādi nesanāca uzlikt vārtu guvuma punktu. Visbeidzot, 85. minūtē Tīdenbergs visiem atgādināja, ka “standarti” – tie ir viņa dzelošie un produktīvie ieroči. Neparocīgs un skaists sitiens, un bumba caur daudzām kājām atrada ceļu vārtu tīklā – 1:2!

Žēl, bet izraut neizšķirtu tā arī neizdevās. Spiediens bija labs, intensīvi un enerģiski meklējām pieeju pretinieka vārtiem. Bet vēlreiz pretinieka aizsardzību apmuļķot neizdevās.

Zaudējums, tur nav jābūt gaišreģim, pozitīvas emocijas nepapildina. Bet, pilnībā acīmredzams, ka nekādā gadījumā nedrīkst stipri pārdzīvot un vēl jo vairāk saskumt. Spēle nospēlēta, aizmirsām un turpinām pēc plaņa virzīties uz priekšu.

Pats galvenais – 9. marts. Pats galvenais – Latvijas čempionāta starts. Lūk, uz to arī jābūt maksimālai koncentrācijai.

Sastāvs pirmajā puslaikā: Lazarevs, Fals, Patsatsia, Cheikh Mbaye Diouf, Lassana Faye, Ivanovs, Zjuzins, Moustapha Diaw, Ardazishvili, Ba, Dodo

Uz maiņu otrajā puslaikā izgāja: Tīdenbergs, Kairmani, Castillo, Precious, Khorkheli, Doudou, Sane, Bagdasarjans, Uldriķis

FK Liepājā vārti: 1:2 Tīdenbergs (85).

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv