FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija neslēpa vilšanos par pirmā mača rezultātu. Par spēles kulmināciju gruzīnu speciālists nosauca kuriozo bumbu savos vārtos, kas laukuma saimniekiem salauza visu spēles plānu.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

– Bez šaubām, ļoti nepatīkami, kad startā zaudē un vēl mājās. Un nav svarīgi, kas tev pretinieks – “Tukums” vai RFS. Bet nekas briesmīgs nav noticis, pēc spēles es savus futbolistus atbalstīju. Tagad treneru štābs visu uzmanīgi izanalizēs un izdarīs nepieciešamos secinājumus. Jā, nepatīkami, bet tāda ir futbola dzīve.

Pirms spēles, un jau spēles laikā bija jūtams, ka daudzi mūsu futbolisti stipri nervozēja. Spiediens “Liepājā” nopietns, te katrā mačā vajadzīga tikai uzvara. Tas spieda, īpaši jaunos spēlētājus, no tā kļūdas vienkāršās situācijās un t. t. Bet visvairāk uz rezultātu, protams, iespaidu atstāja šis kļūmīgais sitiens savos vārtos. Tas stipri izsita mūs no sliedēm, mēs pazaudējām pārliecību. Kaut gan, kopumā nevaru teikt, ka komanda izskatījās slikti. Bet, protams, savus momentus vajag realizēt, kas kā reiz padevās “Tukumam”.

Starta sastāvā izgāja septiņi spēlētāji, kuri pagājušajā gadā klubā nebija.

– Jā, un visi viņi spēcīgi futbolisti, par kuriem es jau daudzas reizes esmu runājis. Bet, protams, pilnībā savstarpēja saprašanās neatnāk ātri, vajadzīgs laiks. Mēs veidojam jaunu komandu, kā arī vispār jebkura cita komanda. Ar to nodarbojas visi, visi vienmēr meklē kaut ko jaunu un grib būt labāki. Tā arī šeit. Protams, tas ir ļoti grūts process. Svarīgi saprast, ka FK “Liepāja” tagad nav tāda komanda, kura izgāja laukumā un viegli uzvarēja jebkuru pretinieku. Tā, starp citu, vispār nevienam nesanāks. Latvijas čempionātā, lai uzvarētu, vajag 95 minūtes strādāt ar visiem spēkiem pret jebkuru pretinieku.

Tā kā es nepārdzīvoju sakarā ar saspēlēšanos, taktiskiem jautājumiem un t. t. Esmu pārliecināts, mēs atradīsim vajadzīgo balansu, spēlētāji saspēlēsies un viss būs kārtībā. Konkrēti tagad mani uztrauc tikai rezultāts uz tablo – lūk, tas ir nepatīkami pirmām kārtām.

Sezonas gaitā var gaidīt stabilu “pamatu”?

– Domāju, mēs spēlēsim labi un panāksim rezultātu. Neviens nenolaiž rokas pēc šī neveiksmes. Mums ir redzējums uz kopējo bildi, mums ir sapratne par to, ko mēs gribam. Mēs uzaicinājām daudz pavisam jaunus puišus, mēs nedomājam nekur steigties. Jā, līdzjutēji, un es viņus saprotu, grib visu ātri un uzreiz, bet viņi dziļi neizprot procesu. Ātri futbolā nekas nenotiek.

17 gadīgais Bagdasarjans starta sastāvā…

– Vai tad tas ir slikti?!

Nē, bet ļoti negaidīti.

– Esmu atzīmējis, ka mani neuztrauc spēlētāja vecums. Esi nopelnījis – spēlēsi! Aramam svarīgi sajust, kas tas tāds virslīga. Nomainīju viņu nevis tādēļ, ka man bija pretenzijas viņa spēlei, viņš nospēlēja atzīstami. Vai paņemiet Patrikejevu: vai tad 18 gadīgais puisis slikti nospēlēja?! Tur kā reiz ir viens no mūsu kluba galvenajiem uzdevumiem: panākt rezultātu un attīstīt jaunos spēlētājus.

Pārtraukumā uzreiz trīs maiņas. Kur iemesls?

– Kas attiecas uz Zjuzinu, tad viņa maiņa bija plānota, viņš pagaidām vēl nav gatavs fiziski visām 90 minūtēm. Tas bija redzams. Parasti viņam gandrīz nav bumbas zaudēšanas, bet šodien to bija daudz. Vēl divas maiņas saistītas ar taktiskiem pārkārtojumiem. Mēs plānojām spēlēt plašāk un izstiept pretinieka aizsardzību. Uzskatu, viss gāja pēc mūsu scenārija, bet bumba savos vārtos sajauca visus mūsu plānus.

Bet vārtu momentus laukuma saimnieki kopumā izveidoja maz.

– Piekrītu. Bija grūti, daudz spēlētāju pie viesu vārtiem, viņi sēdās tik zemu, un tādu aizsardzību vienmēr ļoti grūti uzlauzt.

Jautājums par vārtsargiem. Lazarevs patreiz labāks?

– Izvēle bija par labu Lazarevam, mēs nekļūdījāmies – viņš brīnišķīgi nospēlēja, ne reizi vien mūs glāba. Konkurence vienmēr uz labu, un mūsu vārtsargi to brīnišķigi saprot.

Aizsardzībā debitēja pieredzējušais Vučurs, kurš komandā nonāca tikai pirms čempionāta starta. Novērtējiet jaunā centra aizsarga spēli.

– Gan Stipe, gan Važa Pacacija – tās ir nopietnas figūras, un tas uzreiz bija redzams laukumā. Laba līmeņa centra aizsargi, kuri izcelsies Latvijas čempionātā. Atcerieties, kā viņi apietās ar bumbu, kā piesedza viens otru, cik aukstasinīgi darbojās. Velreiz atzīmēšu, ka mēs zaudējām ne tādēļ, ka mums aizsargi kļūdījās, vai tas spēlētājs slikts, vai cits – nekādā gadījumā. Diemžēl, viena epizode (bumba savos vārtos) izrādījās izšķiroša.

16. martā pret “Metta” būs daudz izmaiņu?

– Protams, izmaiņas iespējamas. Laiks līdz spēlei ir, mēs meklējam, skatāmies, izdaram secinājumus. Konkurence augsta, un visiem jābūt gataviem jebkurā momentā iziet laukumā.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv