Sestdien, 23. martā FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja pārbaudes spēli.  Tamaza Pertijas komanda mājās tikās ar Lietuvas klubu “Džiugas”. Mūsu komanda parādīja kvalitatīvu futbolu un panāca pelnītu uzvaru ar rezultātu 3:0 (0:0)! Ļoti patīkami atgriezties uz uzvaru ceļa! Vārtu guvumi sanāca dažādi un skaisti: lūk, to mums ļoti vajag nākamajā sestdienā, 30. martā, kad FK “Liepāja” mājās uzņems RFS.

Ar precīziem sitieniem šodien atzīmējās pussargs Andria Khorkheli un uzbrucēji Arams Bagdasarjans un Rassuls Ba. Malači, apsveicam!

Garā pauze, sakarā ar Latvijas izlases spēlēm, tas ir ne tikai laiks centīgam treniņu darbam. Tas, protams, vēl arī obligāts pārbaudes mačs. Nedrīkst zaudēt spēļu ritmu. Tādēļ šodien pie mums ciemos atbrauca Lietuvas komanda. Sakāt, jūs to slikti ziniet?! Bet starp citu, “Džiugas” patreiz līderos Lietuvas čempionātā: četras kārtas un astoņi punkti – brīnišķīgs starts. 

Pārbaudīt sevi tādā spēlē svarīgi un vajadzīgi. Protams, dažādu iemeslu dēļ mūsu komandā iztrūka daži atslēgas spēlētāji, bet tā vienmēr ir iespēja citiem. Piemēram, patīkami un zinātkāri atkal laukumā bija ieraudzīt jauno Rūdolfu Ziemeli. Centīgais puisis abos aizsardzības flangos atstrādāja cienīgi, malacis. Starp citu, visi aizsargi atstrādāja ļoti cienīgi: uzticami un stingri. Tā turēt!

Vispār, visa komanda pelnījusi labas atzīmes. Ar pirmajām minūtēm laukuma saimnieki ieguva pamatīgu pārsvaru: mēs ieguvām kontrolē bumbu, interesanti kombinējām un soli pa solim uztaustījām viesu vājās vietas aizsardzībā. “Džiugas”, organizēts un stiprs pretinieks, meklēja savu iespēju pretuzbrukumos, bet, teiksim tieši, tā arī neko nopietnu pa 90 minūtēm neatrada. Vēlēšanās bija daudz, bet, lūk, uzbrukuma iespēju pietrūka: laukuma saimnieki iespējas neatstāja. 

Pirmajā puslaikā iesist neizdevās, kaut gan momentus mēs veidojām aktīvi. 17. minūtē šodien ļoti enerģiskais Frajs Kairmani skaisti sita augšējā stūrī – kļūdījās pavisam nedaudz. Paspīdēja ar firmas sitienu Luka Silagadze, bet vārtsargs izvilka sarežģītu bumbu no apakšējā stūra. 39. minūtē lielisku pretuzbrukumu ar spīdošu izklupienu organizēja Khorkheli. Talantīgais mazulis teicami izrāva bumbu varenajam pretiniekam, izgājienā aizlidoja Silagadze, asa piespēle Rati Ardazishvili: sitiens apakšējā stūrī  – vārtsargs. Puslaika beigās epizode gandrīz pilnībā atkārtojās: atkal gudrais izgudrotājs Khorkheli organizēja vārtu momentu, atkal Rati un skanošs sitiens noslēgumā. Bet atkal vārtsargs glāba. 

Vārtu guvumus, kā izrādās, atstāja otrajam puslaikam. Tas sākās, un mēs iesitām tik ilgi gaidītos vārtus! Atkal neiztika bez spožā “Stara” uzvārdā Khorkheli! Labs spiediens kreisajā uzbrukuma flangā. Khorkheli un Kairmani paspīdēja ar skaistu “sieniņu”, gruzīnu pussargs izsmalcināti pārmeta bumbu tālajā stūrī  – 1:0! Jā, rikošets arī bija, bet tas neatceļ galveno: jaunais Andria visu izpildīja meistarīgi, malacis.

Vārti galīgi nometa neredzamo slogu. Turpinājumā laukuma saimnieki uzbruka daudz, daudzveidīgi un, galvenais, brīvi. Nebija šaubu, ka iesitīsim vēl! Atkal ar bīstamiem sitieniem Rati un Luka, bet lūk, Ba nedaudz neuzspēja uz atlēkušo bumbu. Visbeidzot, Ba uzstājās asistenta lomā, atdodot teicamu piespēli Bagdasarjanam: Arams ar ļoti skaistu sitienu raidīja bumbu zem pārliktņa  – 2:0! Labais, Aram, tālāk tikai tādā garā! Pēc tam asi pieslēdzās uzbrukumam Jānis Grīnbergs: spēcīgs šāviens – nedaudz pietrūka līdz līdz šikam “devītniekam”. Tur pat varens Ba sitiens: bum, pārliktnis. Un atkal iespēja Lukam, un atkal iespēja Rati. Eh, žēl, pussargs kļūdījās 82. minūtē  – kombinācija bija jau ļoti laba. Kā Silagadze akurāti palaida zem sevis bumbu, a?!

Bet no liela rezultāta viesiem izbēgt tomēr neizdevās. 89. minūtē Ba pēc efektīgas “sieniņas” ar Ardazishvili izgāja viens pret vienu un aukstasinīgi iespēju realizēja – 3:0! Uzslavas epizodē pelnījuši vēl arī Ziemelis un Edgars Ivanovs, ar nepiekāpīgu darbu kā reiz šo vārtu “sieniņu” organizējot. 

Uzvara, rezultatīva un pārliecinoša. Labas kvalitātes futbols. Malači, tas vienmēr ļoti patīkami. Mēs vispār ļoti ilgi gaidījām uzvaras, un tagad tā ļoti vietā. Protams, pārbaudes spēle – tā tikai pārbaudes spēle, neviens par to neaizmirst. Stipri krist lielummānijā, protams, nevajag. Un tomēr uzvarēt pirms gaidāmās smagās kaujas 30. martā ļoti vajadzēja. 

Ticēsim, ka tādi paši vārtu guvumi būs 30. martā.  Un viss atkārtosies…

FK Liepāja – Džiugas – 3:0 (3:0)

Liepāja: Lazarevs, Uldriķis, Falls, Patsatsia, Ziemelis, Ardazishvili, Kutsia, Silagadze, Kairmani, Khorkheli, Pārb. Sp.

Uz maiņu otrajā puslaikā izgāja: Kurakins, Ba, Grīnbergs, Bagdasarjans, Ivanovs, Cheikh Diouf.

Vārti: 1:0 Khorkheli (49), 2:0 Bagdasarjans (75), 3:0 Ba (89).

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv