Uzvara pār Lietuvas čempionāta līderi, protams, iepriecināja. Mēs atkal iesitam, uzbrucēji atkal iesit! Viens no rezultatīvo sitienu autoriem Rassoul Ba (viņa aktīvā vēl arī rezultatīva piespēle) pakomentēja spēli ar “Džiugas”. Uzbrucējs tic, ka mūsu gūtie vārti būs arī 30. martā…

Rassoul, apsveicu ar labu uzvaru. Spele patika?

– Jā, mums visu spēli piederēja pārsvars un pelnīti uzvarējām. Sen nebijām uzvarējuši, tādēļ svarīgi atkal izjust uzvaras garšu. Domāju, mēs apspēlējām pretinieku visos spēles komponentos.

– Pretinieks – Lietuvas čempionāta līderis. Tādēļ, neskatoties uz lielu rezultātu, spēle jebkurā gadījumā nebija viegla. Jo patīkamāk, ka mūsu komanda parādīja kvalitatīvu futbolu.

– Protams. Parādījām, ka FK “Liepāja” ļoti labs potenciāls. Visās līnijās izskatījāmies labi, un kopumā komandas darbības bija augstā līmenī. Pirmajā puslaikā ļoti labi kombinējām, daudz nogādājām bumbu uzbrukumā. Nevarējām iesist, bet otrajās 45 minūtēs pārliecinoši realizējām trīs momentus. Iepriecina, ka vispār izveidojām tos daudz.

Mēs ļoti sen nebijām iesituši. Vārti – tas bija galvenais mērķis?

– Ļoti gribējām iesist! Čempionāta spēlēs mums ļoti neveicās: momentus izveidojām pietiekoši, bet bumba pagaidām nekādi negrib lidot vārtos. Šajā spēlē pierādījām, ka uzbrukumā mēs varam būt ļoti bīstami un varam iesist. Tas piedod pārliecību, tā kā ticu, ka mēs arī RFS obligāti iesitīsim vārtus.

Loģiski, ka vārtus gaida vispirms no uzbrucējiem. Tev šodien bija šiks sitiens pa vāru pārliktni. Bet, galvenais, Ba iznākumā iesita! Apsveicu, malacis, teicami vārti. Atceries šo patīkamo epizodi?

– Paldies, ļoti priecājos, ka iesitu. Kad trāpīju pa pārliktni, padomāju, nu kādēļ atkal?! Tādēļ, kad iesitu, biju īpaši priecīgs. Par vārtiem jāpateicas Rati: pēc viņa teicamas piespēles izgāju viens pret vienu ar vārtsargu un izmantoju momentu.

Tavā aktīvā vēl arī atzīstama rezultatīva piespēle.

– Priecājos, ka palīdzēju izcelties Aramam. Viņš teicami atbrīvojās, bet sitiens viņam vispār sanāca vienkārši super. Malacis!

Latvijas čempionātā labi momenti tev arī jau bija. Kādēļ pagaidām nesanāk tos izmantot?

– Varbūt, tas notiek no lielas vēlēšanās iesist. Pietrūka aukstasinības izšķirošajā momentā. Ceru, tagad viss būs kā vajag.

Protams, mēs visi gribam, lai FK “Liepāja” ātrāk uzvarētu čempionātā. Tev ir pārliecība, ka mūsu komanda drīz tabulā pacelsies?

– Visa komanda noskaņota tikai uz to. “Liepāja” patreiz ieņem ne savu vietu tabulā, par to neviens no mums nešaubās. Mēs obligāti labosimies, tādēļ, ka daudz priekš tā strādājam. Mēs ļoti gribam panākt pirmo uzvaru, un tad viss aizies tā, kā vajag.

Nākamajā spēlē, 30. martā, mūs gaida čempions. Tas būs ļoti svarīgs eksāmens.

– Mēs brīnišķīgi saprotam, ka mūs gaida grūts un interesants mačs. RFS – spēcīgs pretinieks, čempions. Bet jau šajā sezonā visi redzēja, ka šo komandu var uzvarēt. Tātad, tai ir vājās vietas, kuras var un vajag izmantot. Mēs varam to izdarīt. Ceru, līdzjutēji sestdien mūs atbalstīs, bet mēs atdosim visus spēkus, lai viņus iepriecinātu.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv