Ceturtdien, 4. aprīlī, FK “Liepāja” aizvadīja kārtējo Latvijas čempionāta spēli. “TonyBet Virslīga” ceturtās kārtas ietvaros Tamaza Pertijas komanda viesos tikās ar klubu “Riga” FC. Viens no galvenajiem turnīra favorītiem panāca pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 4:0 (2:0). Protams, jauns zaudējums – jauns stiprs sarūgtinājums, grūtais laiks mūsu klubam turpinās. Bet svarīgi atcerēties: viss kaut kad beidzas.

Ļoti gribas ticēt, ka melnais periods FK “Liepāja” noslēgsies otrdien, 9. aprīlī, kad pie mums ciemos atbrauks “Auda’”. Jā, turnīra stāvoklis mums patreiz katastrofisks, bet nevar teikt, ka laukumā mūsu komanda arī izskatās katastrofiski. Diemžēl, sliktas epizodes, kuras gribas uzreiz aizmirst un neatcerēties, tiešām daudz. Bet ir jau arī daudz labu, pozitīvu lietu, noliegt kuras būtu elementāri netaisnīgi. Cita lieta, ka šīs labās lietas pagaidām nedod gaidāmo efektu, nedod rezultātu, un, lūk tas, ļoti stipri sarūgtina. Bet ko darīt: jāturpina paciest un strādāt. Nenolaist jau rokas, galu galā?!

Tā bija arī šodien. Normāls sākums, aizsardzības stāja, pretuzbrukumu variantu meklējumi. Tikām galā ar draudīgo laukuma saimnieku spiedienu cienīgi. Kaut gan Tamazam Pertijam atkal nācās piespiedu kārtā mainīt sastāvu: traumu dēļ nespēlēja Giorgijs Kucija un Paps Falls. Vadošie futbolisti, starp citu. Un tomēr tikām galā, neko īpašu laukuma saimniekiem neatļāvām.

Bet 21. minūtē, diemžēl, mēs apbēdinoši ielaidām, pielaižot rupju pozicionālu vaļību. Protams, nedrīkst tik mierīgi ļaut tādam pretiniekam izpildīt asu piespēli no flanga. Un vēl jo vairāk nedrīkst, protams, atstāt uzbrucēju vienu pret vārtiem – 1:0. Nav pārsteidzoši, ka mūs momentāli sodīja. Tas bija vienīgais “Riga” nopietnais moments pirmajā puslaikā. Bet vārti tomēr, diemžēl, salasījās divi. Pirms došanās pārtraukumā iejaucās VAR, pendele. Sitiens – 2:0.

Divi vārti – tas jau ir liels pārākums. Mums vārti (vienkārši burvestība kaut kāda, goda vārds!) šajā sezonā nekādi nenāk, bet iesist divus “Riga” – tas ir ļoti sarežģīts uzdevums. Bet izdarījām mēs priekš tā visu iespējamo. Taktiska pārkārtošanās, spēlētāju pāreja jaunās pozīcijās (Važas Pacacijas universālais talants, piemēram, pārvērtās balsta pussargā), uzbrukumu gājienu meklējumi, laba enerģija, tiešām īsta vēlēšanās iesist beidzot šos nolādētos vārtus! Mēs ļoti centāmies, bijām tuvu, bet, diemžēl, atkal neiesitām.

Rati Ardazishvili meta izrāvienā Rassulu Ba, izgājiens viens pret vienu – dueli uzvarēja vārtsargs. Luka Silagadze savā stilā vienreizēji izpildīja soda sitienu – atkal vārtsargs. Pēc kvalitatīva Ba uzbrukuma ar ļoti bīstamu sitienu no vārtu priekšas – un atkal vārtsargs. Nu, velns parāvis, kur šie ilgi gaidītie vārti pazuduši?! Cik var, kaut kāda nolemtība.

Bez šaubām, laukuma saimniekiem visu puslaiku bija daudz savu bīstamo momentu. Viesu enerģija uzbrukumā, protams, atklāja zonas, kur gudrie un ātrie “rīdzinieku” puiši ielidoja ar baudu. Spīdēja mūsu vārtos Vlads Lazarevs, lūk, kuram var tikai izteikt līdzjūtību. Laza cīnās kā aizrautīgs un lepns lauva katrā epizodē, malacis, bet bumbas vienalga ielido. Lūk, vēl arī divas gadījās, “standarta”. Stūra sitiens – 3:0. Nobeigumā atkal strīdīga pendele, atkal VAR. Un atkal pārliecinošs šaviens – 4:0. Priekškars.

Iemeslu priekam, protams, nav nekāda. Bet tomēr vienu labu momentu noteikti gribas atzīmēt. Alans Kangars. Apsveicam ar debiju virslīgā 18 gadīgo aizsargu. Drosmīgais, vienmēr nepiekāpīgais puisis savas 45 minūtes nospēlēja atbildīgi, enerģiski un ar milzīgu vēlēšanos. Malacis. Tā turēt, Alan!

Ko tur vēl teikt. Laikam, patreiz kā reiz neko nevajag teikt. Tam, kurš grib turpināt “mest komandai ar akmeni”, tam tagad ir daudz pamata. Labvēlīga augsne, kaut gan šo nodarbi visos laikos grūti nosaukt par cēlsirdīgu. Tas, kurš stipri pārdzīvo, sarūgtinās, piedzīvo vilšanos, bet cenšās saprast un izzināt, meklē atbildes uz smagiem jautājumiem, tas mūsu komandai, protams, tuvāks. Un mums, ticiet, ļoti sāpīgi, ka mēs pagaidām tādiem līdzjutējiem radām vienus sarūgtinājumus un stipru vilšanos. Bet pie tam, noteikti zinām, ka viss kaut kad beidzas.

Mēs jau domājam tikai par 9. aprīli.

TONYBET VIRSLĪGA 2024. 4. kārta

Riga – Liepāja – 4:0 (2:0)

Riga: Puriņš, Bosančičs, Musā, Iļjins (Erkviaga, 82), Jurkovskis, Ngondā (Musija, 63), Babecs, Jojičs (Orosko, 74), Mankendā (Iveriko, 63), Dašķevičs (Penja, 82), Regža.

Rezervisti: Matrevics, Černomordijs, Cardoso, Taiwo.

Liepāja: Lazarevs, Lassana Faye (Zjuzins, 72), Vučur, Patsatsia, Ziemelis (Bagdasarjans, 65), Ardazishvili, Cheikh Diouf (Ba, 46), Silagadze, Kairmani (Uldriķis, 46), Grīnbergs (Kangars, 46), Dodo.

Rezervisti: Kurakins, Patrikejevs, Ivanovs, Khorkheli.

Vārti: 1:0 Regža (21), 2:0 Regža (45+4, 11. s.s.), 3:0 Musā (71), 4:0 Regža (89, 11. s.s.).

Brīdinājumi: Ziemelis (57), Kangars (68), Zjuzins (86), Patsatsia (90+1).

Galvenais tiesnesis: Vitālijs Spasjonņikovs.

Rīga. 4.04, Mežaparks SV. Skatītāju skaits: 250.

Foto – Riga FC

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv