FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija un viņa emocionālais komentārs pēc svarīgās uzvaras Valmierā.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

– Ļoti saspringts mačs, kā jau vienmēr tas ir starp šiem pretiniekiem. Atkal pierādījām, ka “Liepāja” “Valmierai” neērts pretinieks. Mēs atbraucām tikai pēc trīs punktiem, mums bija nepieciešams no šejienes aizvest uzvaru – tāds bija mūsu noskaņojums. Izvēlējāmies aizsardzības shēmu, brīnišķīgi sapratām, ka laukuma saimnieki pēc neveiksmes iepriekšējās kārtās gribēs uzreiz daudz uzbrukt. Gaidījām standarta stāvokļus, gatavojām pretuzbrukumus, un, principā, spēles plāns nostrādāja. Vēl jo vairāk tādos laukumos, mazos, šauros, kur pavisam nav plašuma, skaistu futbolu tagad vispār neviena komanda nevar parādīt. Izņemot, laikam, RFS. Paldies puišiem par uzvaru, viņi darbojās gudri un pareizi, tā, kā bija ieplānots.

Vēl gribētu atvainoties vietējiem līdzjutējiem, kurus mēs stipri pievīlām. Saprotu viņu jūtas, bet tas ir futbols, nepieļaujami uzvesties tā, kā trīs četri cilvēki, kuri no tribīnes mani pastāvīgi provocēja, teica visādus sliktus vārdus. 90 minūtes es cietos, bet es tomēr neesmu robots, bet cilvēks. Ļoti bēdīgi, ka atbraucu uz pilsētu, kur nostrādāju vairākus labus gadus, bet daži līdzjutēji tā uzvedās. Lūk, tas mani sarūgtina.

Silagadzes vārti. Kapteinis izvirzās priekšplānā.

– Protams, labi, ka komandā ir spēlētājs, kurš tā izpilda “standartus”. Luka to dara ne pirmo reizi, gaidīsim jaunus tādus viņa vārtus FK “Liepāja” sastāvā. Šajā epizodē es savam štābam teicu: “Tikai viņš trāpītu vārtu rāmī!” Ļoti priecājos, ka izspiedām no soda sitiena maksimumu un uzvarējām.

Pacacija galēji kļuvis par balsta pussargu?

– Jā, patreiz tieši tā. Tas apstiprina, ka meklējumi, par ko daudz runāju, noved pie zināmiem lēmumiem. Tā kā vairāki mači bija nepieciešami, lai komanda atrastu kaut kādu spēles rokrakstu, iegūtu raksturu. Mums jābūt maksimāli neērtiem pretiniekiem. Kad jau pāriesim uz īstu laukumu un ieskriesimies, tad spēles rokraksts droši vien izmainīsies.

Kādēļ pat pieteikumā nebija Zjuzina?

– Ne tikai viņa. Nebija Uldriķa, Grīnberga, Mustafa, Lassana, citu. Tās ir konkurences jautājums. Bez tam, mēs, domājot par rezultātu, vēl arī gribam iespēlēt jaunos puišus. Redzat, atkal aizsardzībā spēlē divi jauni latviešu futbolisti Kangars un Ziemelis. Spēlē un teicami spēlē. Uz maiņu vēl daži pavisam jauni puiši. Tā arī ir lielā konkurence, tādēļ tas pats Zjuzins šodien nespēlēja. Neviens nešaubās, ka Artūrs labs futbolists. Dodam viņam laiku uzņemt optimālu formu.

Tagad mūsu komandu gaida derbijs.

– Jā, bet es tagad negribu to komentēt. FK “Liepāja” visas spēles, kā derbijs. Gatavosimies ļoti nopietnai spēlei. 

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv

Foto – Valmiera FC