Grūtie pārbaudījumi turpinās. Pacietības pārbaude. Neviens, izņemot mūs pašus, mūs nepacels. Strādājam tālāk bez panikas un minstināšanās. Par to FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija runāja pēc astotās kārtas.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

– Mana komanda spēlēja labi, enerģiski, spēlētāji domāja tikai par uzvaru. Bet kas notiek ar tiesāšanu, es nesaprotu. Neesmu runājis par tiesāšanu jau gadus piecus noteikti. Bet tagad… Mums jau histēriski smiekli uz soliņa. Tas, ko viņi rada – jau vienkārši smieklīgi. Atcēla divus 100 procentīgus vārtus. Viņi uzskata, ka tur viss bija 50 pret 50. Ieskaitīja vārtus, pēc tam tos atcēla – ko tādā situācijā no manis grib dzirdēt?! Tas, ka nav veiksmes? Jā, tārī ir. Tas, ka paši puiši patreiz nevar izskaidrot, kāpēc viņi tā darbojas?!

Jā, mēs patreiz atrodamies ļoti smagā situācijā. Visi apspriež mūsu komandu, apspriež mani, mūsu “labvēļi” ļoti aktīvi un priecīgi. Bet šis laiks obligāti aizies. Vēlreiz atkārtoju, ka sastāvs mums kvalificēts, bet lūk, pagaidām lietas neiet, vienotas spēles vēl nav. Kā, starp citu, citām komandām, kuras pieskaita favorītiem.

Ko darīt? Pirmām kārtām nomierināties. Ticu klubam, ticu spēlētājiem un ticu sev. Mēs tiksim ārā no šīs situācijas, bet vēl vajadzīgs laiks. Neviens patreiz nepārdzīvo tik pat stipri, kā mēs paši, mūsu tuvinieki, un visi, kuri strādā mūsu klubā. Redzams, mums visiem kopā jāiziet šis grūtais ceļš, jābūt stiprākiem un jākļūst labākiem. Redzams, man pašam personīgi vajag noiet šo grūto ceļu. Mēs grūtības obligāti pārvarēsim.

Kam jānotiek, lai jūs atstātu savu posteni?

– Tādu lēmumu var pieņemt vienīgi tas, kurš mani uzaicināja. Kluba prezidents. Ja viņš tā nolems, tad, protams, tad es aiziešu, kaut vai tūlīt.

Bet rezultāta nav. Pats jūs neaiziesiet?

– Protams, nē. Nekur neaiziešu, kamēr neizlabošu situāciju. Kad komanda atrodas ļoti grūtā stāvoklī, es nekad neaiziešu. Tas var notikt tikai tad, kad komandā viss labi, viss sakārtots, tad, piemēram, iespējama pāreja uz citu komandu.

Par cik komanda patreiz vispār tagad spējīga izpildīt jūsu prasības?

– Ja nesanāk, tad iespējami divi iemesli. Vai nu spēlētāji nevar izpildīt to, ko es prasu. Vai es prasu kaut ko ne to.

– Komandā patreiz ir līderis?

– Sarežģīts jautājums. Ja šodien komandā laukumā būtu līderis vai līderi, tad, visdrīzāk, mēs uzvarētu. Pieļauju, ka tie spēlētāji, kuriem jābūt līderiem, pagaidām pilnā mērā nav sevi pierādījuši šajā lomā.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv