Pussargs Frajs Kairmani Daugavpilī visiem atgādināja, ka tas ļoti talantīgs un interesants spēlētājs. Pussargs spīdēja, viņa košās un gudrās uzbrukuma darbības laukuma centrā pastāvīgi dzina pretinieku stūrī. Frajs veda spēli, diriģēja un ļoti produktīvi izveidoja. Mēs kā reiz ko tādu gaidījām! Pēc spēles aprunājāmies ar pussargu, uzzinājām viņa iespaidus.

Neizšķirts saspringtā spēlē. Pēc diviem ļoti apbēdinošiem zaudējumiem mums Daugavpilī zaudēt punktus vienkārši nebija tiesību.

– Neapšaubāmi, tādēļ spēle mūsu komandai sanāca ļoti emocionāla. Mums bija obligāti pareizi noreaģēt un izdarīt visu, lai uzvarētu. Visa komanda ļoti centās, mēs kontrolējām spēli, bijām tuvu panākumam. Diemžēl, neiesitām.

Kas bija pats sarežģītākais?

– Laikam, pēc spēles pieņemt to faktu, ka mēs izveidojām kā minimums piecas labas iespējas iesist, bet tā arī neko neiesitām. Pie noslēdzošā sitiena mums jāturpina daudz strādāt.

Šodien personīgi novēroju, ja tā var teikt, īsto Kairmani. Gudru pussargu, prasmīgi un produktīvi vedot spēli, atrodot pašus asākos variantus, priecējot ar teicamu kustību. Labākā tava spēle sezonā?

– Domāju, jā, kaut gan, laikam, ne man par to jārunā. Novērtēt spēli vajag tiem, kas skatās no malas. Esmu laimīgs, ka atgriezos starta sastāvā. Jādod komandai vēl vairāk labuma, jādara vēl vairāk, lai komanda panāktu rezultātu.

Kļūdīšos, ja teikšu, ka uz doto momentu tu kopumā ar savu spēli šajā sezonā neesi apmierināts?

– Protams, tas ir pareizs secinājums, man tur nav ko iebilst. Vispār domāju, ka katrs no mums ar savu spēli kopumā ir neapmierināts. Mums jāturpina daudz strādāt, lai katru spēli būtu labāki. Tad rezultāts būs uzreiz.

Var teikt, ka komanda iziet no krīzes, vai pagaidām agri izdarīt tādus secinājumus?

– Domāju, kopumā mēs noteikti pieliekam. Problēmas startā daudzējādā ziņā bija prognozējamas: mums jauna komanda, vajadzīgs laiks, lai optimālā veidā saprastu cits citu. Tagad mums tas sanāk labāk, kā sezonas sākumā. Bet, protams, vēl vajag daudz pastrādāt, un tad mēs varēsim panākt kaut ko svarīgu šajā gadā.

Piekrītu, bet dotajā momentā skatīties uz tabulu sāpīgi. Pirmais aplis sanāca ļoti neveiksmīgs. Smags jautājums, kādēļ tā?

– Laikam, ir dažādi iemesli. Piemēram, mēs, diemžēl, pieļāvām ļoti daudz kļūdu, kuras mums nav raksturīgas. Ielaidām daudz vārtu, kurus mums nebija jāielaiž. Domāju, to mēs obligāti izlabosim un izslēgsim.

Mūsu mērķis acīmredzams: tikai augšup turnīra tabulā?!

– Bez šaubām! Domāju, mums pret katru spēli jāattiecas kā kausā. Jāatdod visi spēki, lai izcīnītu trīs punktus katrā spēlē. Nekas nav zaudēts, priekšā mums vēl 27 spēles! Koncentrācija un pilnīga pašatdeve katrā spēlē – noskaņojums tikai tāds. Katrā spēlē jādomā tikai par uzvaru. Tas obligāti pacels FK “Liepāja” tabulā.

Foto Margarita Vigule.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv