Melnā josla mūsu klubam, diemžēl, turpinās. Mēs pārdzīvojam krīzi. Par to runāja FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija uzreiz pēc spēles pirmdien.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

– Pagaidām nezinu kas notiek. Pēc pirmā puslaika biju pārliecināts par uzvaru, mēs pilnībā kontrolējām spēli. Bija daudz momentu, bet nespējām iesist otros vārtus. Bet pēc tam tās divas epizodes pēc pārtraukuma, un spēle beidzās. Ļoti apbēdinoši.

Diemžēl, man jāatzīmē, ka futbolisti mums mentāli vāji. Vienmēr viņus aizstāvēju, bet tagad man tas jāatzīst. Individuāli it kā viss ir kārtībā, bet kopā viņi nevar savākties uz tādām atslēgas spēlēm. Bez tam, pietrūkst meistarības noslēdzot. Turpinām sevi uzvilkt, meklēt, mēģināt jaunas taktiskās shēmas, jaunus spēlētājus, bet pagaidām spēles un emocionālā uzliesmojuma nav. Tā kā var teikt, ka atrodamies krīzes situācijā. Tie, kuri tiek galā psiholoģiski, iet tālāk, bet mentāli vājie atkritīs. Tā arī tiek pārbaudīts raksturs.

Kas notika pārtraukumā? Kādēļ komanda otrajā puslaikā izskatījās pavisam savādāk, kā pirmajā?

– Protams, uzstādījumu mēs nemainījām: turpinām presingu, spiedienu, uzbrūkam agresīvi, spēlējam it kā rezultāts būtu 0:0. Bet pietrūkst klases, lai visu to izpildītu laukumā. Nav tā, ka puišiem vienalga, nē, viņi cenšas, noskrien spēles laikā daudz kilometru, bet tas neko nedod. Tādēļ, ka pietrūkst mentālās noturības, pie tam, mēs paši ļaujam pretiniekam sajust pārliecību. Apbēdinoši un ātri ielaidām pirmos vārtus, nenospēlējām gaisa bumbu, kaut gan daudzas reizes par to esam runājuši. Tas ir pieredzes trūkums, vienam aizsargam 22 gadi, otram 18. Viņi mācās katrā spēlē, bet, diemžēl, mēs zaudējam punktus.

Tad kādēļ laukumā nav pieredzējušā Vučura un kādēļ rezervē palika Ziemelis?

– Vučurs nav gatavs, bet Ziemelis katrā mačā spēlē visas 90 minūtes, viņš šodien bija vienkārši kā izspiests citrons. Puisis jauns, neaizmirstiet. Bet viņu prombūtne – tas nav zaudējuma iemesls. Mēs turpinam daudz meklēt, piemēram, ar šiem aizsargiem mēs jau daudzas spēles nospēlējām uz nulli. Svarīgi vienmēr saglabāt laukumā spēles balansu, kas kā reiz nebija, kad ielaidām pirmos vārtus.

Turpinājumā komandu gaida RFS un “Riga” FC.

– Jā, smagas spēles, bet mums vispār absolūti visas spēles kā reiz tādas. Atkārtojos, mēs patreiz pārdzīvojam lielu krīzi. Vajag ļoti pacensties, lai no tās tiktu ārā, un priekš tā ļoti svarīgs katrs mačs, neskatoties uz pretinieku.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv