FK “Liepāja” nespēja atņemt punktus “Riga” FC gandrīz divus gadus. Nepatīkamo sēriju mēs pārtraucām, parādot kvalitatīvu un pārliecinātu spēli. Tas ir ļoti patīkami. Mūsu komandas galvenais treneris Tamazs Pertija ļoti cer, ka pārliecība pie spēlētājiem atgriežas.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

– Ļoti laba spēle, emocionāla un saspringta. Gribētu pateikties līdzjutējiem, kuri šodien mūs labi atbalstīja. Tas vienmēr ļoti palīdz, paldies. Abas komandas stipri nervozēja, un neizšķirtu kopumā nosaukšu par likumsakarīgu. Protams, abas komandas ļoti centās uzvarēt, neviens šo neizšķirtu negribēja. Pat mēs, lai cik tas jocīgi. Uzbrukuma darbībās parādījām sevi teicami. Vispār, ar spēcīgiem pretiniekiem spēlējam ļoti labi, un tā ir kārtējā galvas lauzīšana man. Ar favorītiem vācam punktus, ar daudz vājākām komandām tos zaudējam – kādēļ tā?! Mūsu treneru štābam jāatrod atbilde šim jautājumam.

Par ko domājāt noslēgumā – par uzvaru, neizšķirtu, vai par to, kā nezaudēt?

– Tas vienmēr ir sarežģīts moments. Ļoti gribas uzvarēt un ļoti negribas zaudēt. Ar lieliem spēkiem uzbrukām, ar lieliem spēkiem aizsargājāmies. Viss bija iespējams – spēle, kā saka, bija uz “naža asmens”. Ja mums no spēles izkristu kaut viens spēlētājs, tad visdrīzāk arī ielaistu otros vārtus. Bet neviens neizkrita, un man ļoti patikās, kā mēs saglabājām līdzsvaru gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

Atzīmētu tādu momentu. Liela problēma, ka pagaidām futbolisti netic tam, ka viņi var vēl vairāk, kā 1:1 ar “Riga”. Mums jāpalīdz viņiem saprast, ka viņi var uzvarēt tādas spēles. Mēs zinām, ka var! Mēs uzaicinājām šos spēlētājus, mēs redzējām viņus treniņnometnēs, mēs saprotam, uz ko viņi tiešām spējīgi. Visapkārt daudz runā: “Ko viņi savākuši?!” Mēs zinām, ko, un zinām, ko šie puiši var un prot. Te svarīgs adaptācijas jautājums, bet tā ir ļoti sarežģīta lieta, ar to ir problēmas pat lieliem spēlētājiem lielos klubos. Tādēļ atkal atkārtoju – vajadzīgs laiks. Gribu ticēt, ka spēle ar “Riga” – tas ir pagrieziena moments, un tagad spēlētāji beidzot pa īstam noticēs sev.

Ivanovs pirmo reizi izgāja laukumā ar pirmajām minūtēm.

– Edgars ļoti motorīgs un izturīgs pussargs, viņš bija mums ļoti vajadzīgs centra zonā. Viņš nospēlēja ļoti labi, pierādīja, ka var daudz, un žēl, ka traumas dēļ nacās viņu nomainīt.

Patijčuks un Khorkheli izgāja uz maiņu un kā reiz izskatījās ļoti pārliecinoši un ievērojami pastiprināja komandas spēli. Piekrītat?

– Jā, protams. Viņi nospēlēja atslēgas lomu tajā, ka mēs izbēgām no zaudējuma. Mēs pārkārtojāmies, riskējām, un šis risks attaisnojās. Tie paši Khorkheli un Kairmanī ieguva vairāk brīvības uzbrukumā. Bet Patijčuks šodien vienkārši spīdēja, malacis. Neesmu pārsteigts, viņš var spēlēt ļoti spēcīgi un spēlētu daudz vairāk, bet traumas traucēja. Pilnībā ticami, ka nākamajā spēlē viņš spēlēs pamatsastāvā, paskatīsimies.

Tāds neizšķirts palīdzēs nākamajās spēlēs?

– Ļoti ceru. Ja mēs varam tik labi un drosmīgi spēlēt ar “Riga”, tad kādēļ ar citiem nevaram?! Ceru, tas palīdzēs spēlētājiem saprast, ka komandas no tabulas apakšējās daļas nevar uzvarēt viegli, ka nekādas pašpārliecības nekādā gadījumā nedrīkst būt.

Foto Z. Zālmanis.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv