Aizraujošā spēle Mežaparkā uzvarētāju nenoskaidroja. Tamazs Pertija bija sarūgtināts par neizšķirto rezultātu, atzīmējot, ka uzvara bija pilnībā reāla. Komentārs pēc ļoti interesantās spēles.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

– Abas komandas ļoti gribēja uzvarēt, tas bija redzams no paša sākuma. Kvalitatīvs futbols no abām pusēm. Mums bija svarīgi labi presingot un organizēt pretuzbrukumus. Domāju, pilnībā kaut kur varējām atrast un iesist šos otros vārtus. Tā kā neteikšu, ka esmu apmierināts ar neizšķirtu, tādēļ, ka pilnībā varējām uzvarēt. No otras puses, “Auda” – spēcīga komanda, tajā sapulcināti tehniski un ātri spēlētāji.

Kopumā, gribu pateikties saviem futbolistiem par pašatdevi, cīņu un pacietību līdz fināla svilpei. Nedaudz esmu neapmierināts ar tiesāšanu, bija daudz strīdīgu lēmumu. Bet tās visas ir spēles emocijas, tagad par to negribu atcerēties.

– Ņemot vērā saspringto spēļu grafiku, grūti bija gaidīt, ka komanda visas 90 minūtes pārliecināti izturēs presingu, jo vairāk, ka aizsargāties arī nācās daudz.

– Fiziski mēs esam gatavi ļoti labi, par to vajag pateikties mūsu fiziskās sagatavotības trenerim. Vēl gribu pateikties spēlētājiem, viņi visu maču ļoti disciplinēti darbojās aizsardzībā. “Auda” uzreiz sodīs, ja pretiniekam kāds taktiski netiks galā aizsardzībā. Bet mūsu puiši ar visu tika galā.

Jautājums par Dodo. Viņš bija labākais laukumā?

– Jā, esmu ļoti priecīgs, ka viņš iesita savus pirmos vārtus. Duets Tīdenbergs – Dodo parāda sevi, un mēs uz to cerējām no pirmās kārtas. Kā zināms, diemžēl, tas nebija iespējams. Tīdenbergs var atdot vārtu piespēli, un šodien viņš atkal to pierādīja. Dodo var iesist, un viss tas mums, protams, nav jaunums. Galvenais, ka viņi viens otru atrod laukumā.

Jautājums par Kuciju. Viņš atgriezās laukumā un šodien bija svarīga figūra?

– Nevaru teikt, ka es paliku apmierināts ar viņa spēli. Aizsardzībā viņš pēc tradīcijas bija stabils, bet uzbrukuma darbībās es gaidu no viņa daudz vairāk. Laukuma centrā mums kā reiz pietrūka aukstasinības. Centra pussargi nepietiekami asi un bieži darbināja mūsu ātros flangus. Ar to es nevaru būt apmierināts.

Jautājums par Patijčuku. Viņš pirmo reizi izgāja starta sastāvā un bija ļoti aktīvs.

– Piekrītu. Daņa uzņēmis formu, viņš tuvu optimālajam līmenim. Nopietns jauns puisis, kuram futbolā teicama nākotne – mēs uz viņu ļoti ceram. Šodien viņš labi sevi parādīja.

Otreiz pēc kārtas 1:1. Tas ir pozitīvs moments?

– Nezaudējam spēcīgiem pretiniekiem – tas ir labi, protams. Bet abās šajās spēlēs mēs varējām arī trīs punktus izraut, bija teicamas iespējas iesist otros vārtus. Teikšu tā: vienmēr labāk uzvarēt, kā spēlēt neizšķirti.

Šodien spēlējām neierasti vēlu.

– Jā, bet es kā reiz mīlu mačus vēlu vakarā. Tas noteikti labāk, kā spēlēt dienā. Kad uzzināju, ka sākam 21:00, biju ļoti priecīgs. Tas tāpat kā Čempionu Līgā. Tā ir īpaša atmosfēra, kurā ļoti gribas parādīt īstu futbolu.

Nākamā spēle pret “Valmiera” FC. Speciāli noskaņot komandu nevajag?

– Protams. Mēs katram pretiniekam gatavojamies ļoti nopietni un dažādi, uzmanīgi izpētām stiprās un vājās puses. Bez šaubām, pret “Valmieru” mēs attiecamies pašā nopietnākajā veidā.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv