Piektdien, 24. maijā, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo Latvijas čempionāta spēli. “TonyBet Virslīga” piecpadsmitās kārtas ietvaros Tamaza Pertijas komanda mājās tikās ar klubu “Valmiera” FC. Diemžēl, spēle mums pavisam nesanāca: zaudējums ar rezultātu 0:3 (0:2). Apbēdinoši, bet nav laika pārdzīvot. Jau trešdien, 29. maijā, mūs gaida karsts derbijs. Tagad vajag domāt tikai par šo svarīgo maču.

Gadās tā, ka spēle kaut kā uzreiz neiet, nesanāk, viss ar pirmajām minūtēm slīd no rokām. Tu ļoti nopietni gatavojies, analizē pretinieku, izdomā plānu spēlei. Liekas, viss salikts pa plauktiņiem, un pašā smalkākajā veidā paskaidrots. Bet atskan starta svilpe, un viss. It kā viss pēkšņi neticamā veidā kaut kur izzūd. Tā, diemžēl, notika šodien.

Pretinieks bija sportiskā ziņā ļoti nikns, un pie tam vēl viņam uzsmaidīja veiksme pašā debijā. Jau 8. minūtē. Sitiens, vārtsargs it kā tika galā, bet nē – 0:1. Ātrie vārti viesus stipri iedvesmoja, bet mēs pārāk ilgi pārdzīvojām un no nokdauna stāvokļa tā, diemžēl, neizkļuvām. 19. minūtē organizējām varenu izgājienu, divi “standarti”, Eduards Tīdenbergs spēcīgi sita – garām. Bet, pa lielam, tā bija vien epizode.

33. minūtē mēs ielaidām otros vārtus. Kļūda, ass pretuzbrukums, teicami tehniski izpildīts. Trāpīgs sitiens tālajā stūrī – 0:2. Situācija gandrīz nelabojama, bet te vēl arī noraidījums. Protams, absolūti nevajadzīgs un, pēc būtības, jau neatstājot nekādu iespēju izglābties.

Sākās otrais puslaiks, un reaktīvie viesi iesita trešo reizi. Brīvdomāšana aizsardzības centrā un sods – 0:3. Protams, viss kļuva galīgi skaidrs.

Gribas pateikties spēlētājiem par to, ka viņi turpinājumā neatļāva sev sabirt. Tādā spēles situācijā katra epizode padodas ar milzu darbu, bet jebkurā gadījumā nedrīkst pārstāt cīnīties un sisties līdz galam. Mēs pat varējām iesist, bet, redzams, šodien mēs to tomēr nebijām pelnījuši.

Mums vienkārši jābūt pavisam citiem trešdien, 29. maijā. Karstā derbija dienā. Ļoti karstā. Mēs izejam galvenajā laukumā, ilgi gaidīts notikums! Īpaša diena, īpaša spēle. Te pat nav ko teikt. Atcerēties par derbiju pirmajā riņķī pat nevajag. Viss tas otršķirīgi. Noskaņošanās jebkurā gadījumā var būt tikai viena – ārprātīga un liesmojoša. Tam jābūt mūsu derbijam!

Domājam tikai par šo maču. Gaidām visus stadionā, uz drīzu tikšanos karstajā derbijā, draugi.

TONYBET VIRSLĪGA 2024. 15. kārta

FK Liepāja – Valmiera FC – 0:3 (0:2)

Liepāja: Lazarevs, Grīnbergs, Uldriķis, Tīdenbergs, Kangars (Ivanovs, 36), Cheikh Diouf, Kairmani (Cheikh Faye, 61), Silagadze, Moustapha Diaw, Dodo (Bagdasarjans, 61), Patijčuks (Kutsia, 19, (Khorkheli, 61)).

Rezervisti: Isajevs, Ziemelis, Muradjans, Lassana Faye.

Valmiera: Ošs, Birka (Djūks, 64), Sliede, Balodis, Toņiševs, Vapne, Korobenko (Penkevics, 56), Varslavāns (Rotar, 56), Clemente (Bambulā, 64), Gejs (Ndojs, 69), Diops.

Rezervisti: Olses, Cēsnieks, Aļekseičiks, Dusalijevs.

Vārti: 0:1 Vapne (8), 0:2 Clemente (33), 0:3 Gejs (47).

Brīdinājumi: Diaw (24), Kutsia (27), Diaw (39), Balodis (45+1), Rotar (60), Khorkheli (78).

Noraidījums: Diaw (39).

Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs.

Liepāja. 24.05. Stadions “Daugava”, rezerves laukums. Skatītāju skaits: 457.

Foto Valmiera FC.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv