Nebija šaubu, ka FK “Liepāja” enerģiski un ļoti aktīvi aizvadis jaunu spēlētāju pieteikšanas periodu. Par vienu transfēru jūs, godājamie līdzjutēji, jau teicami ziniet. Jā, tas ir neatkārtojamais Kara! Mēs oficiāli paziņojam par to, ka mūsu komandā karjeru turpinās uzbrucējs Artūrs Karašausks. Laipni lūgts mājās, Kara, vienmēr ļoti patīkami atkal ieraudzīt tevi FK “Liepāja”!

Stādīt priekšā Artūru nav vajadzības. Viņš jau ierakstījis savu vārdu kategorijā “Kluba leģendas”. 32 gadus vecajam uzbrucējam šis būs jau ceturtais posms mūsu klubā. 2017. gada Kara pievienojās no Šveices un 2018. gada pārcēlās uz Kazahstānu; 2020. gada pievienojās no “Riga” FC un 2021. gada vasarā devās uz Kipru; 2022. gada atkal atgriezās, bet vasarā atkal devās uz Kipru.

Kopumā mūsu kluba sastāvā Karašausks iesitis 33 vārtus (88 spēlēs). Viņš palīdzējis izcīnīt 2017. gada sudrabu. Tāpat Karašausks ieguva 2017. un 2020. gada Latvijas Kausus. Latvijas izlasē Karašausks 25 spēlēs ir guvis vienus vārtus.

Artūrs Karašausks, FK “Liepāja” uzbrucēja komentārs:

– Esmu ļoti priecīgs atkal būt šeit! Atgriezties FK “Liepājā” – tas man ļoti īpašs un svarīgs moments. Domāju, visi līdzjutēji brīnišķīgi saprot kādēļ. Atgriežos ne pirmo reizi, bet vienmēr atgriežos kā dzimtajās mājās, kā savā ģimenē. Šeit esmu pārdzīvojis emocionālus un neaizmirstamus momentus, šeit esmu nospēljis daudzas zīmīgas spēles, šeit vienmēr pret mani izturās silti, labi un ar lielu uzmanību. Man gribētos pateikties kluba vadībai un treneru štābam par uzticēšanos, kuru man FK “Liepāja” kārtējo reizi izrādījusi. Man tas tiešām daudz nozīmē, paldies.

Spriest ilgi par to, kādēļ esmu šeit, domāju, nav vajadzības. Pirmā sezonas puse klubam sanākusi neveiksmīga, tas ir ļoti negaidīti visiem. Mūsu komandai liels potenciāls, es to teicami redzu treniņos, redzu, cik spēcīgi un neatlaidīgi strādā treneri un puiši. Mums vienkārši jābūt tabulā augstāk! Nešaubos, ka FK “Liepāja” spējīga uz labiem rezultātiem, mēs esam spējīgi nest prieku saviem līdzjutējiem. Savu uzdevumu kā reiz redzu tajā, lai palīdzētu partneriem un komandai un kopumā realizētu savu augsto potenciālu. Dabīgi, vēlos gūt vārtus un būt par ievērojamu figūru uzbrukumā – tā man bijis visu karjeru. Bet galvenais manas komandas uzvaras, un es ļoti gribu būt daļa tāda kolektīva, kurš uzvar un iepriecina savus fanus.

Tamazs Pertija, FK “Liepāja” galvenā trenera komentārs:

– Ja kāds nezin Karašausku, tad, droši vien, nekad nav interesējies par Latvijas futbolu. Protams, mēs teicami zinām Artūra stiprās kvalitātes, tās kā reiz mūsu komandai ļoti nepieciešamas. Viņš spējīgs realizēt momentu vienatnē, spējīgs pārsteigt ar nestandarta darbībām, spējīgs pastāvīgi turēt saspringumā jebkuru aizsardzību. Mums ļoti vajadzīgs tāds ass spēlētājs laukumā. Pie tam jau, Karašausks pieredzējis futbolists, kurš spējīgs iedegt visu komandu ar savām līdera kvalitātēm. Esmu pārliecināts, Artūrs dos mūsu komandai daudz labuma, kā viņš to vienmēr darījis agrāk. 

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv