Tukumā, mēs, visticamāk, piedzīvojām pašu apbēdinošāko zaudējumu šajā sezonā. Mums piederēja absolūts pārsvars, pelnīti izlīdzinājām rezultātu pašās beigās, bet… Ļoti stipra vilšanās. Tamazs Pertija pēc spēles likumsakarīgi visvairāk runāja par nerealizētajiem momentiem.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

– Mums bija ļoti liels pārsvars, mēs izveidojām daudz vārtu momentu un mēs iznākumā zaudējām 1:2. Ko tur teikt, ļoti grūti ko tādu komentēt… Spēle pilnībā mūsu, bet zaudējums. Trešajā mačā pēc kārtas ielaižam no “standarta”, kaut gan pastāvīgi par to runājam un daudz pie tā strādājam.

Bez tam, diemžēl, mūs pavisam neglābj vārtsargs. Negribu viņu vienu nosaukt par zaudējuma vaininieku, bet acīmredzams, ka tas nav tas vārtsargs, kurš spējīgs atnest FK “Liepāja” punktus. Divi sitieni – divi vārti. Bet lūk, “Tukuma” vārtsargs izvelk tādas mirušas bumbas. No tā arī rezultāts. Un vēl es nesaprotu, no kurienes mūsu spēlētājiem dižošanās, kura gremdē futbolistus?! Jūs pirmajā puslaikā redzējāt, ko dara Kairmanī pie rezultāta 0:0?! Tāda sajūta, ka viņš pagalmā futbolu spēlē. Tukši vārti, bet viņš ar papēdi sit… Futbola Dievs tādu attieksmi nepiedod.

Bez kļūdām aizsardzībā, kāds vēl iemesls neveiksmei?

– Jāiesit vārti! Redzējāt, cik mums bija momentu?! Nezinu, cik mēs šodien padevām stūra sitienus, bet atkal ļoti daudz. Bet nav iespējams uzvarēt, ja nav vārtu. Ļoti labi, ka mēs izveidojam tik daudz vārtu momentu, bet slikti, ka mēs nevaram tos realizēt.

1:1, un otrie vārti 95. minūtē. Koncentrācijas zaudējums?

– Pietrūka klases mūsu spēlētājiem aizsardzībā. Epizodē mums bija pieci spēlētāji plus vārtsargs, laukuma saimniekiem – divi. Un viņi iesit! Jā, varbūt pietrūka koncentrācijas, tādēļ, ka paši ļoti gribējām iesist otros vārtus. Bet jebkurā gadījumā šajā epizodē mums bija kārtība, mums bija jātiek galā. Bet aizsargi paļāvās viens uz otru, no tā arī kļūdas.

Šodien nebija maiņu pirmajā puslaikā, kas notiek pietiekami reti. Kādēļ?

– Mēs spēlējām ļoti labi, neredzēju iemeslu kādu mainīt.

Kaut ko pozitīvu tādā zaudējumā var atrast?

– Obligāti, protams. Uzskatu, mēs spēlējām ļoti labi. Bet, jā, tas vienmēr izklausās smieklīgi: spēlējām labi, bet zaudējām. Labāk mēs šodien būtu spēlējuši slikti, bet uzvarējuši. Par rezultātu mēs visi, neapšaubāmi, esam ļoti sarūgtināti.

25. jūnijā mājās spēle ar “Mettu”. Ko jāizmaina, lai uzvarētu?

– Neko nevajag stipri mainīt. Vajag iesist vārtus! Turpināsim spēlēt tikpat aizrautīgi un uzstājīgi, rezultāts pie mums atnāks. Galvenais, izmantot savus daudzskaitlīgos momentus.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv