Otrdien, 25. jūnijā, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo Latvijas čempionāta spēli. “TonyBet Virslīga” divdesmitās kārtas ietvaros Tamaza Pertijas komanda mājās tikās ar klubu FK “Metta”. Diemžēl, spēle mūsu komandai pārvērtās īstā murgā: zaudējums ar rezultātu 1:5 (1:0). Neizskaidrojami, bet, pārliecinoši uzvarot pirmo puslaiku, mūsu komanda ļoti neveiksmīgi nospēlēja otrajā puslaikā. Tas bija puslaiks, par kuru mums jāatvainojās FK “Liepāja” līdzjutējiem. Tādam puslaikam vairāk nekādā gadījumā nav jāatkārtojās. 

Vienīgos vārtus mūsu komandai iesita uzbrucējs Artūrs Karašausks. FK “Liepāja” kapteinis pārliecinoši realizēja pendeli. Ar atgriešnos, Kara!

Šajā spēlē mūsu komandas sastāvā debitēja trīs jauni spēlētāji. Vārtsargs Lazare Kupatadze (Gruzija), pussargi Stefan Purtic (Serbija) un Arcadio Baidoo (Gana). Apsveicam ar debiju jaunos futbolistus, kaut gan, neapšaubāmi, visi viņi sapņoja pavisam par citu maču-debiju.

Paredzēt, ka viss iznākumā noslēgsies tik nomācoši, pēc pirmajām 45 minūtēm nebija iespējams. Laukuma saimniekiem piederēja iniciatīva, neko neatļāvām viesiem uzbrukumā un paši metodiski centāmies uzlauzt nepiekāpīgā pretinieka aizsardzību. Jāsaka, tas pats Purtic bija ļoti labs laukuma vidū, savienoja spēles mehānismu gudri un prasmīgi.

Tuvāk puslaika beigām mūsu pārākums sāka iemiesoties asumā pie viesu vārtiem. 35. minūtē Kara varēja atklāt rezultātu, bet ar sitienu tiešā tēmējumā tika galā vārtsargs. Bet drīzumā mēs iesitām! Purtic sita pa vārtiem, un stūra sitiens. Centrējums, spēle ar roku – pendele. Kara iespējas neatstāja – 1:0!

Puslaika beigās mēs gandrīz iesitām otros vārtus, gandrīz… Bija redzams, ka, kļūtu rezultāts 2:0, izglābties “Mettai” būtu jau neticami grūti. Divas epizodes bija ļoti karstas, bet neielidoja. Domājās, pēc pārtraukuma turpināsim…

Kas notikās otrajā puslaikā?! To ar vārdiem ļoti sarežģīti izskaidrot. Jānovērtē pretinieks, tas izgāja sisties un ticēja, ka var visu izlabot. Bet kas notika ar mūsu spēlētājiem…

54. minūtē viesi izlīdzināja rezultātu. Situācija bija pietiekami vienkārša, bet nesapratās, nepaspēja pie tālā vārtu staba – 1:1. Apbēdinoši, bet tas ir futbols, visādi gadās. Tomēr mūs uzreiz sodīja otro reizi. Vaļības flangā, pozicionāla panika – 1:2. Divkārt apbēdinoši, ka viss tik ātri un strauji mainījās, bet tas arī ir futbols – visādi gadās! Parādi raksturu, parādi gara spēku un patmīlību un izlabo situāciju, priekšā ļoti daudz laika!

Bet notika kas drausmīgs. Mēs vienkārši izjukām laukumā. Kādēļ, kur iemesls? Uz šiem jautājumiem pamēģini atrast saprātīgu atbildi…

Pretinieks noķēra kurāžu, bet mums sabojājās un izzuda viss. “Standarts” – 1:3. Vēl nedaudz laika un mūs atkal nesaudzīgi noķēra – 1:4. Skaists Alana Kangara tālais sitiens augšējā stūrī un skaists seivs – tas izskatījās, diemžēl, kaut kā pat nereāli. Bet lūk, jauns “zaļais” dūriens rādījās pat, diemžēl, kaut kāds likumsakarīgs. Ātri un trāpīgi – 1:5.

Ko tur pateikt…

Jā, vienkārši nav vārdu. Mēs visi esam stipri satriekti. Puslaiks, par kuru jāatvainojās. Puslaiks, par kuru kauns.

Citi vārdi nav vajadzīgi. Svarīgas tikai darbības laukumā. Ja tu esi īsts profsionālis, tad mēs gaidām kaisli, lepnumu, patmīlību un pašcieņu.

Nākamajā spēlē mēs 1. jūlijā mājās tiekamies ar RFS. Varenais čempions un līderis. Lūk, tā ir spēle, kur vajag parādīt īsta profesionāļa kvalitātes. Izejiet, puiši, un parādiet!

Nekas cits neatliek.

TONYBET VIRSLĪGA 2024. 20. kārta

FK Liepāja – FK Metta – 1:5 (1:0)

Liepāja: Kupatadze, Fall (Arcadio, 30), Grīnbergs, Kangars, Uldriķis (Silagadze, 62), Tīdenbergs (Cheikh Faye, 62), Purtic (Ivanovs, 77), Cheikh Diouf, Karašausks, Dodo (Bagdasarjans, 77), Moustapha Diaw

Rezervisti: Kurakins, Ziemelis, Khorkheli, Lassana Faye.

Metta: Sorokins, Karimu (Stadņiks, 63), Vini Souza (Kurcevs, 79), Šibass, Ivulāns (Melnis, 46), Novikovs, Vasiļevskis (Benders, 69), Čiņajevs, Korreā, Vientiess, Vilnis.

Rezervisti: Tolmanis, Yakubu, Sirbu, Aizpurietis

Vārti: 1:0 Karašausks (39, 11.s.s.), 1:1 Melnis (54), 1:2 Korreā (56), 1:3 Vini Souza (66), 1:4 Stadņiks (72), 1:5 Kurcevs (90+2).

Brīdinājumi: Novikovs (58), Karimu (62), Grīnbergs (90+3).

Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs.

Liepāja. 25.06, Stadions “Daugava”. Skatītāju skaits: 324.

Foto – liepajniekiem.lv

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs 
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv