Eirokausi atgriežas Liepājā. Liels un intriģējošs futbols. Konferences Līgas pirmās kvalifikācijas kārtas ietvaros pie mums ciemos brauc klubs “Víkingur” (Fēru salas). Ceturtdien, 11. jūlijā, sākums – 18:00. Ieeja bez maksas. Nepalaidiet garām! Laipni lūgti uz stadionu, godājamie līdzjutēji!

Šajā vakarā mums ļoti vajadzīgs jūsu atbalsts. Pieredzējušais FK “Liepāja” aizsargs Marko Simičs aicina jūs uz spēli un apsola, ka mūsu komanda laukumā obligāti atstās visus spēkus.  

Ļoti gribas ticēt, ka tieši svarīgā Eirokausu spēle kļūs par pagriezienu mūsu komandai. Sezona veidojas neveiksmīgi, bet viens varens un pozitīvs emocionāls grūdiens, un viss var strauji mainīties. Konferences Līga – tas ir pats lieliskākais moments priekš tā.

Protams, FK “Liepāja” patreiz ļoti nopietni gatavojas kaujai ceturtdien. “Vikingur” izanalizējām rūpīgi, tā ir stipra un spēcīga komanda. Uzvarai mums būs nepieciešama pašaizliedzība, sportisks niknums un kaujiniecisks noskaņojums. Vajadzīga enerģija un kaisle!

Visas šīs īpašības noteikti ir Marko Simičam, aizsargs ne reizi vien rādījis tās laukumā FK “Liepāja” formā agrāk. Un, bez šaubām, gatavs parādīt tagad.

Līdz spēlei pavisam maz laika, un Marko padalījās ar domām par to, kas mūs var gaidīt šajā karstajā ceturtdienā.

Marko, tev ir bagāta un iespaidīga pieredze spēlējot Eirokausos. Kad atceries komandas, kuras bijušas tev pretiniekos…

– Jā, tie bijuši neaizmirstami momenti. “Milan”, “Barcelona”, “Bayern”, PSG… Tiešām ne slikts saraksts sanāk. (Smaida). Kad spēlē pret tādām komandām, tad tas jebkurā gadījumā ir īsts futbola baudījums un apmierinājums.

Droši vien, paspēji apmainīties ar krekliem ar kādu no zvaigznēm.

– Protams, piemēram, ar uzbrucēju Davidu Vilju.

Bet kādu spēli “Liepāja” sastāvā Eiroarēnā vari nosaukt par īpaši zīmīgu?

– Uzreiz izceļas mūsu sāncensība ar klubu CSKA no Sofijas. Tās bija divas ļoti sapringtas un interesantas spēles. Droši vien, mēs nebijām favorīti šajā pārī, bet ne ar ko nepiekāpāmies Bulgāru klubam. Viesos nospēlējām pat pēcīgāk, kā mājās. Iznākumā divi kaujinieciski neizškirti, un visu izšķīra pendeļu sērija. Ļoti žēl, bet tur mums nepaveicās. Domaju, toreiz mēs noteikti bijām pelnījuši tikt tālāk. Varu vēl atcerēties spēles ar klubu “Struga” no Maķedonijas. Pretinieks neērts, vienā spēlē bija neizšķirts, bet otrajā mēs spēcīgi nospēlējām uzbrukumā un pārliecinosi uzvarējām ar 4:1. Toreiz daudz izšķīra noskaņošanās. Tagad mums vajag obligāti būt tādiem pašiem agresīviem un neatlaidīgiem.

Ar Fēru klubiem agrāk nācies spēlēt?

– Nē, tagad būs pirmā tāda pieredze.

Tavas domas pa “Vikingur”?

– Laba komanda, kā jau visas komandas, kuras pelnījušas tiesības spēlēt Eirokausos. Spēlētāji teicami sagatavoti fiziski, spēcīgi, ātri. Mums jāuzspiež viesiem savu spēli, vienmēr jārada spiediens uz viņiem, un tad, domāju, pretiniekam radīsies problēmas.

Jebkurā gadījumā uzdevums mums viens – iziešana nākamajā raundā.

– Neapšaubāmi. Mēs ticam, ka varēsim to veiksmīgi atrisināt. Un noteikti pacentīsimies izdarīt priekš tā visu iespējamo.

Bet ko tieši mums vajag izdarīt, lai pārvarētu šo barjeru?

– Domāju, pats galvenais – būt laukumā vienam veselam, būt komandai. Nedrīkst aizrauties ar individuālām darbībām. Tikai kopā mēs varam atrisināt uzdevumu. 

Pie tam, acīmredzami, ka patreiz psiholoģiskā situācija komandā grūta. Nevar to labot vien dažu dienu laikā.

– Bet vajag visu priekš tā izdarīt. Protams, komandas psiholoģisko stāvokli nekādi nevar nosaukt par optimālu. No tā cieš vispirms pārliecība. Bet nedrīkst vienkārši sēdēt un nīkuļot: vajag kaut kad sākt laboties! Eirokausu spēle tam piestāv ļoti labi.

Tu nesen komandā, bet ar pieredzējušu skatu jau ieraudzīji tās potenciālu?

– Jā, nešaubos, ka tāds ir, un labs. Tā pati jaunatne interesnta un centīga. Pieredzējušie spēlētāji arī visiem brīnišķīgi zināmi, viņi spējīgi uz daudz ko. Galvenais atkal jau – atgriezt pārliecību gan komadai kopumā, gan individuālā plānā. Kad tās pietrūkst, tu nevari izpildīt laukumā elementāras lietas. Lūk, no tā mums svarīgi tikt vaļā.

Spēlētājem pārliecību atgriež, tai skaitā, līdzjutēju uzticība. Ko tu viņiem tagad vari noteikti apsolīt?

– Domāju, izteikšu ne tikai savas domas, bet visas komandas domas. Līdzjutēji notikti ieraudzīs, ka 11. jūlijā komanda laukumā atdos visus spēkus. Mēs izliksimies pēc maksimuma, to varu apsolīt. Futbols neparedzams, un tagad nav iespējams pateikt, kā viss iznākumā būs. Bet priekš uzvaras mums vienkārši jāizdara viss, ko varam. It kā banāli vārdi, bet tieši tāda ir situācija. Gribētu uzaicināt līdjutējus uz stadionu: jūsu atbalsts mums ļoti vajadzīgs. Jū būsiet mūsu divpadsmitais spēlētājs, un tad viss ir iespējams!

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv