FK “Liepāja” uzvarēja “Audu” ļoti svarīgā un grūtā mačā. Ļoti vajadzīgie trīs punkti. Spēlētāji un treneri īsti malači, un to ir ļoti patīkami vēlreiz atkārtot. Interesanti, starp citu, ka “Auda” šajā sezonā no mūsu komandas cietusi stiprāk, kā no daudziem citiem pretiniekiem. Tas arī ļoti patīkami. Tamazs Pertija izskaidroja, kādēļ mēs bijām stiprāki un labāki.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

Mēs esam ļoti apmierināti, ka uzvarējām. Apsveicu komandu un mūsu līdzjutējus, mēs viņus ļoti labi dzirdējām. Viņu atbalsts ļoti palīdzēja, īpaši saspringtajā nobeigumā. Līdzjutēju balsis deva mums cerību un enerģiju, paldies visiem par to.

Priecājos, ka īsā laikā mums izdevās izveidot vienotu kolektīvu, tas priecē visvairāk. Tādas spēles var uzvarēt, tikai ja laukumā vienota komanda. Spēle sanāca ļoti smaga, un mēs bijām tam gatavi. Izteikšu “Audai” komplimentu: nezinu, kurš mūsu čempionātā labāk pārvalda bumbu. Bet ja mēs uzvarējām, tātad mēs bijām labāki un stiprāki.

Vēlreiz atzīmēšu, ka patreiz FK “Liepāja” – tas ir vienādi domājošo kolektīvs, kuri kopā dara svarīgu lietu. Patreiz mūsu rīcībā ir spēlētāji, kuri spējīgi uzvarēt tādas grūtas un svarīgas spēles. Tas ļauj ar optimismu skatīties nākotnē un redzēt labu perspektīvu.

Šodien spīdēja pieredzējušie Dodo, Simičs. Kā šie spēlētāji gados ierakstās domās par perspektīvu?

Ziniet, perspektīva – tur jau pavisam nav runas par spēlētāju vecumu. Perspektīva – tas ir līdzsvars starp tādiem puišiem, kā Simičs vai Dodo un jaunajiem spēlētājiem. Tikai blakus ar tādiem futbolistiem jaunatne tiešām var augt. Šodien Dodo un Simičs bija īsti līderi. Pirms spēles mēs viņiem palūdzām, teiksim tā, turēt komandu aiz vienas vietas, neprecizēšu aiz kādas. Jūs redzējāt, kā šie puiši šodien cīnījās.

Un kad tā spēlē pieredzējuši futbolisti, tad jaunajiem puišiem nav iespējas spēlēt ar nepilnu spēku. Viss tas kā reiz ļoti palīdzēja visai komandai teicami parādīt sevi. Moustapha Diavs, Lausičs, Purtičs, Babičs, Grīnbergs, Meļķis, un vispār visi nospēlēja augstā līmenī. Tam pašam Musta bija brīnišķīgas epizodes, žēl neiesita. Vēl īpaši izcelšu Petkoviču. Pats lielākais stress man bija vārtsargu dēļ, un tikai kad parādījās Petko, šis stress beidzot izzuda. Lūk, šie puiši – Simičs, Dodo, Petkovič un pārējie, kā reiz sola FK “Liepāja” perspektīvu. Starp citu, pie tam neslēpšu, ka mēs turpināsim pastiprināt sastāvu.

Komanda tādā veidā, kā tagad, ar pirmo kārtu cīnītos par pašām augstākajām vietām?

Simts procentu. Runa nav par cīņu par Eirokausiem, bet par cīņu tieši par pašām augstākajām vietām. Bet priekš tā vēl vajag pastiprināties. Gribas, piemēram, lai vienu spēcīgu spēlētāju nomainītu tādas pat klases spēlētājs. Lūk, kā “Audai”: viņiem pat ārēji visi puiši līdzīgi.

Pie tam atzīmēšu, ka mēs pret “Audu” kopumā sezonā duelī esam uzvarējuši. Ar lieliem pretiniekiem mums vispār nav problēmu. Bet lūk, ar komandām no tabulas lejasgala, pie visas cieņas pret tiem, mēs zaudējām ļoti daudz punktu, īpaši sezonas sākumā. Kādēļ? Iemeslus var nosaukt daudz. Pēc sezonas mūs gaida ļoti nopietna analīze, un tur, starp citu, liels labums, skola un pieredze no šīs sliktās sezonas. Mums obligāti jāsaprot, kādēļ šajā sezonā necīnijāmies par čempionu titulu. Un neatkārtot nākotnē šīs kļūdas. Varu jau tagad pateikt, ka galvenā kļūda šajā gadā – komplektācija. Ne tādēļ, ka mēs uzaicinātu sliktus spēlētājus. Bet tādēļ, ka viņi tā arī nespēja sevi parādīt.

Kādēļ šodien izvēlējāties tieši tādu taktisko plānu?

Ziniet, futbolā ir tāda svarīga saprašana “Nākamā spēle”. Mēs zaudējām kausa spēli “Audai”, bet zinājām, ka nākamo spēli pret viņiem obligāti nospēlēsim citādāk. Tad mēs pieļāvām daudz kļūdu, es to atzīstu. Ņemot vērā visus jautājumus, mēs izvēlējāmies atbilstošu taktiku. Katram bija savs uzdevums, un komanda visu teicami izpildīja. Ziniet, pašās pirmā puslaika beigās es sadzirdēju, kā mans kolēģis no “Audas” kliedz: “Neejam uz priekšu, turam bumbu”. Es nesapratu – kādēļ tā?! Bet pēc tam sapratu, ka viņi jau patērējuši ļoti daudz spēka, un notika tas kā reiz mūsu plāna uz spēli dēļ. Tādēļ mēs neatteicāmies no tā otrajā puslaikā, turpinājām cerēt uz vidēju presingu.

Jūsu kolēģis no “Audas” pēc spēles bija ļoti neapmierināts ar “Liepājas” taktiku, atzīmējot, ka tāds futbols nevar patikt līdzjutējiem.

Ziniet, es atceros, mēs uzvarējām “Audu” pirmajā riņķi, un viņu portugāļu galvenais treneris tad mūs ļoti stipri apvainoja. Es klausījos viņa preses konferenci un domāju, ka viņš vienkārši sajucis prātā. Kad tu savāc trīs punktus, tad jebkura taktika ir pareiza un laba. “Liepāja” daudz spēles aizvadījusi interesanti un skaisti, un pie tam zaudējusi. Atceraties kaut vai nesenos mačus ar RFS un “Riga” FC. Šodien mums ļoti svarīgi bija trīs punkti un mēs tos izsitām. Bet mana kolēģa vārdi… Ziniet, mums treneriem, pēc spēles raksturīgi, teiksim tā, nedaudz aizmirst par realitāti. Īpaši, kad tava komanda zaudē. Tad liekas, ka viss ap tevi ir pret tevi. Bet personīgi es gribu vēlreiz izteikt “Audai” komplimentu: ļoti laba komanda.

Šī ir pēdējā spēle sezonā šajā stadionā?

Ceru, ka nē. Kaut gan dzirdēju, ka “Grobiņa” plāno spēlēt derbiju rezerves laukumā. Bet personīgi es neesmu mākslīgo laukumu piekritējs, tas ir pavisam cits futbols. Tā kā gribas ticēt, ka laika apstākļi ļaus mums mājas spēles aizvadīt galvenajā stadionā.

Foto FK Auda

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv