Jau trešajā minūtē pirmais stūra sitiens, pēc kura pie izcilām iespējām atklāt rezultātu tika mājinieki – vispirms Dubra sita virsū vārtsargam, pēc tam arī Tarhnišvili sitienu atvairīja Varažinskis. Pusminūti vēlāk vēlreiz gruzīnu leģionārs izdarīja spēcīgu sitienu, taču nedaudz par augstu. Brīdi vēlāk albāniešu uzbrucējs Muječi izdarīja spēcīgu sitienu, un ventspilnieki ar pirmajām minūtēm norādīja, kuri šodien ir mājinieki un favorīti. 8. minūtē Ķere pēc konsultācijām ar līnijtiesnesi piešķīra brīvsitienu turpat pie soda laukuma robežas labajā malā. To izmantolt neizdevās, tomēr mājinieku spiediens aizvien pieauga. Pēc neskaitāmām pašu neizmantotām iespējām ventspilnieki dabūja iekšā – 16. minūtes ievadā Liepājas komanda guva vārtus pilnīgi negaidīti. Pēc standartsituācijas tālu pretinieku laukuma puses vidusdaļā Ivans Peha bija meistarīgākais otrajā stāvā, atklājot spēles rezultātu (1:0).

Ilgi līdz izlīdzinājumam nebija jāgaida. Pēc skaistas saspēles soda laukumā tika nogāzts Vadims Jančuks, un 20. minūtē duelī ar liepājnieku vārtsargu Raivo Varažinski no 11 metru atzīmes Jurijs Žigajevs izrādījās pārāks – 1:1. Protams, ventspilnieki nespēja izdarīt vienādas intensitātes spiedienu visa puslaika garumā, tomēr liepājnieki momentus tik un tā spēja radīt tikai pie „standartiem”. Pēdējās 10-15 puslaika minūtēs „Ventspils” atkal palielināja spiedienu, 40. minūtē labs izrāviens padevās ventspilniekam, taču sistā bumba aizslīdēja garām tālajam apakšējam stūrim.

Pēc pirmā ventspilnieku stūra sitiena pa bumbu burzmā trāpīja Muječi, un bumba lidoja pāri vārtu līnijai, ļaujot mājiniekiem pirmoreiz izvirzīties vadībā – 2:1. Brīdi vēlāk Žigajevam spēcīgs un ass sitiens tuvajā stūrī no labās malas soda laukumā, taču Varažinskis glāba savu komandu. Tāpat kā pirmo, arī otro puslaiku mājinieki sāka ar vētrainiem uzbrukumiem. 60. minūtē netālu no soda laukuma pretī vārtiem liepājnieki pārkāpa noteikumus, taču Žigajevs trāpīja sieniņā. 64.minūtē ventspilnieki nesapratās aizsardzībā, soda laukumā nogāza spēlētāju, un Jānis Ikaunieks no 11 metru atzīmes atjaunoja līdzsvaru – 2:2.

Jau 65. minūtē liepājnieki bija veikuši trīs spēlētāju maiņas, kamēr mājinieki spēlēja ar pamata sastāvu. Iespējams, lielāks svaigums ļāva Liepājai nedaudz izlīdzināt spēles gaitu, veidojot uzbrukumus arvien biežāk. 77.minūtē Žigajevs aizbēga pa kreiso malu, ielauzās soda laukumā, piespēlēja, tomēr Jančuka izdarīto sitienu lieliski atsita Varažinskis, glābjot savu komandu no trešo vārtu zaudēšanas. Minūti vēlāk Žigajevs atkal ielauzās soda laukumā un tika nogāzts, liekot tiesnesim Ķerem trešo reizi mačā norādīt uz 11 metru sitiena atzīmi.

Jančuks savu iespēju izmantoja, un “Ventspils” atkal pārņēma vadību, šoreiz izšķirošo reizi – 3:2, un čempione sagādāja “Liepājai” pirmo zaudējumu sezonā. Liepājnieki pēdējās minūtēs vēl metās atspēlēties, taču tas nedeva rezultātu.

Ventspils – Liepāja 3:2 (1:1)
Goals: Žigajevs 20’ (11m), Muječi 47’, Jančuks 79’ – Peha 16’, J.Ikaunieks 64’
Yellow cards: Timofejevs 89′ – Šlampe 25’, Peha 53’ Afanasjevs 61’
Ventspils: Uvarenko, Dubra, Tarhnišvili, Kurakins, Pauļus, Žigajevs, Muječi (Svārups 82’), Insa, Jančuks, Timofejevs, Rečickis.
Liepāja: Varažinskis, Miķelsons, Mežs, Hošino, Flaksis, J.Ikaunieks, Sadčins (Gucs 65’), Šlampe (Jēkabsons 45’), Afanasjevs, Toress (D.Ikaunieks 56’), Peha.
Referee: Mareks Ķere