Preses konferencē pirms  gaidāmās Baltijas kausa izcīņas Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars pastāstīja par kandidātu izvēli un Artjoma Rudņeva neuzaicināšanu, bet Jānis Mežeckis atklāja, ka Māra Verpakovska atvadu spēle būs pusfināla mačā pret Igauniju.

Baltijas kausa izcīņu Latvijas izlase uzsāks ar pusfinālu pret Igauniju 29. maijā. Kā pavēstīja Mežeckis, tieši šī spēle tad arī kļūs par Māra Verpakovska atvadu maču izlasē. Šī pusfināla uzvarētājs 31. maijā Liepājā spēlēs ar Lietuvas un Somijas dueļa uzvarētāju, bet zaudētāji sacentīsies par trešo vietu Ventspilī.

Šo maču nozīmi uzsvēra arī izlases galvenais trenerisMarians Pahars, kurš novērtēja Igauniju kā spēcīgu pretinieci: “Spēles būs interesantas ne tikai tādēļ, ka šis ir vecākais izlašu kauss Eiropā, bet arī tādēļ, ka tās būs mūsu pēdējās pārbaudes spēles pirms “Euro 2016″ kvalifikācijas turnīra.”

Pahars vēl nekonkretizēja, cik daudz spēles laika laukumā pavadīs Verpakovskis, proti, vai viņš dosies sākumsastāvā vai nāks uz maiņu, taču solīja, ka Liepājas līdzjutējiem nenāksies vilties. Jau iepriekš bija zināms, ka Verpakovskis no izlases atvadīsies Baltijas kausa izcīņā, tiesa, nebija precizēts, kurā spēlē.

Izlases kandidātu sarakstā šim kausam nav iekļauts Artjoms Rudņevs, taču Pahars atklāja, ka apciemojis futbolistu Vācijā un izrunājies gan ar viņu, gan ar viņa treneri, liekot saprast, ka apzinās Rudņeva potenciālu un rēķinās kā ar izlases spēlētāju. Izsaukts viņš neesot tikai tādēļ, lai gūtu iespēju pārbaudīt citus spēlētājus.

Šo “citu spēlētāju” vidū ir trīs uz izlasi izsauktie Polijas Ekstraklases spēlētāji – Pāvels Šteinbors, Eduards Višņakovs un Aleksejs Višņakovs, kuriem gan vēl turpinās sezona un klubu spēles paredzētas reizē ar Baltijas kausu. Pahars norādīja, ka panākta vienošanās par Šteinbora pievienošanos izlasei, tāpat arī ļoti ticama ir Višņakovu atbraukšana, ņemot vērā, ka viņu “Widzew” jau zaudējis cerības saglabāt vietu Ekstraklasē. Pārrunās ar Polijas klubiem svarīga bijusi pašu futbolistu vēlme būt kopā ar izlasi.

Tik pozitīvas ziņas gan neesot Aleksandra Cauņas sakarā – Maskavas CSKA pussargs atkal atsvaidzinājis savu traumu uzreiz pēc atgriešanās kopējā grupā. CSKA viņam aizlieguši atsākt treniņus un pēc sezonas beigām viņš atkal dosies uz medicīniskām pārbaudēm Vācijā.

Uz izlasi šoreiz izsaukti arī vairāki “Ventspils” futbolisti, ko Pahars komentēja kā “Ventspils” lielisku sniegumu, kuru viņš vēro jau ilgāku laiku. Treneris uzskata, ka izveidojusies līdzīga situācija kā pagājušajā sezonā ar “Skonto”, kad no tās tika izsaukti daudzi spēlētāji, pamatojoties uz tās sniegumu Virslīgā. Šobrīd priekšplānā ir izvirzījusies “Ventspils”.

“Sezonu labi iesācis arī Jānis Ikaunieks, viņš iekļuvis manā piezīmju blociņā,” par “Liepājas” jauno uzbrucēju sacīja Pahars. “Taču viņam uzsāktais sniegums ir arī jānotur, nevajag viņu tagad svaidīt no vienas vietas uz otru. Lai pašreiz parāda sevi vēl U21 izlasē, taču nešaubos, ka noteikti pienāks laiks arī izsaukumam uz pieaugušo izlasi.”

Informāciju sagatavoja : www.sportacentrs.com

FOTO: Mārtiņš Sīlis