Māris Verpakovskis, tagadējais FK “Liepāja” prezidents un nu jau bijušais Latvijas futbola izlases spēlētājs, ticis nomainīts spēlē pret Igauniju. Tādējādi pielikts punkts Verpakovska 104 spēles ilgajai karjerai Latvijas izlasē.

Šī Mārim Verpakovskim bija 104. spēle izlases rindās, un laukumā viņš devās jau sākumsastāvā. Verpakovskis izlases rindās guvis 29 vārtus, tiesa, šodien šo skaitu līdz apaļajam 30 palielināt neizdevās, jo Māris 13. minūtē tika nomainīts pret Edgaru Gauraču. Verpakovski apsveica gan LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, gan Igaunijas Futbola federācijas prezidents Aivars Pohlaks, pasniedzot Igaunijas izlases kreklu ar devīto numuru.

Izlasē Verpakovskis debitēja tālajā 1999. gadā, kad guva vārtus un palīdzēja Latvijai sarūgtināt Grieķiju (2:1).Verpakovska zvaigžņu stunda pienāca EURO 2004 atlases laikā, kad viņš sešu spēļu laikā guva sešus vārtus, un lielā mērā ar viņa pūlēm Latvija varēja saukt sevi par Eiropas čempionāta finālturnīra dalībvalsti. Pa ceļam uz finālturnīru pārspēlēs tika pieveikta arī Turcija, un atbildes spēlē Verpakovska gūtie otrie vārti, kas panāca neizšķirtu 2:2, kļuvuši par vieniem no leģendārākajiem Latvijas izlases rindās.

Verpakovska rēķinā arī vienīgie Latvijas vārti Eiropas čempionāta finālturnīros – viņš to paveica mačā pret Čehijā, tobrīd izvirzot Latviju vadībā. Pēc tam gan tika piedzīvots zaudējums 1:2, taču ar Verpakovski ierindā Latvija šajā turnīrā spēlēja neizšķirti pret Vāciju (0:0).

Foto : Ģirts Brūns

Informāciju sagatavoja : sportacentrs.com