Otrdien, 3.jūnijā, stadionā „Daugava” plkst. 19:00 FK Liepāja cīnīsies ar FK Ventspils futbolistiem.

Liepājnieki ar katru spēli rāda aizvien labāku sniegumu ar izcīnītiem 25 punktiem 12 spēlēs atrodas 4.vietā „SMSCredit.lv virslīga” tabulā. Turnīra galvgalī turpina turēties FK Ventspils futbolisti, kuri vēl šosezon nav izjutuši zaudējumu rūgtumu, bet par otro vietu cīnās veselas trīs komandas – Skonto, Daugavpils Daugava un FK Liepāja. Liepājnieki pēdējā spēlē izbraukumā pārliecinoši apspēlēja BFC Daugavpils futbolistus un turpina nezaudēto spēļu sēriju, kas nu jau ir 4 spēlēs pēc kārtas. FK Liepāja trenējas pilnā sastāvā, lai arī ir nelielas mikro traumas tās neliegs gatavoties spēlei pilnā sastāvā.

FK Ventspils šosezon spēlē izcili, labākais uzbrukums un labākā aizsardzība pieder tieši ventspilniekiem. Ventspils guvusi 12 spēlēs 32 vārtus un ielaidusi tikai 4. Kas ir interesanti, ka pusi no zaudētiem vārtiem, zaudēja spēlē pret FK Ventspili, kad sīvā cīņā tika uzvarēti liepājnieki ar 3:2. Labākais vārtu guvējs ir Vadims Jančuks, kurš ar 7 vārtiem ir 3. rezultatīvākais virslīgā.

Kurzemes derbijs šoreiz ir interesants ar to, ka tiekas divas labākās uzbrukuma komandas. Abu komandu snaiperi ierindojas labāko trīs snaiperu vidu visā virslīgā. FK Liepājnieki ir vienīgā komanda, kas spējusi čempioniem raidīt bumbu vārtos divas reizes vienā spēlē. Liepājniekiem ir ļoti vajadzīgi punkti, turpinātu cīņu par trijnieku, FK Ventspils futbolisti centīsies turpināt atrauties no sekotājiem un iegūt aizvien komfortablāku attālumu no sekotājiem.

FK Liepāja kapteinis Reinis Flaksis: „Pirmajā tikšanās reizē mēs pierādījām, ka varam cīnīties ar ventspilniekiem. Protams, favorīti ir viņi, bet viennozīmīgi cīnīsimies par uzvaru. FK Ventspils ir drošā vadībā un dažreiz, tas komandai dod atslābumu, tādēļ centīsimies sarūgtināt ventspilniekus pirmo reizi šosezon. Spēle būs aizraujoša, jo abas komandas rāda rezultatīvu futbolu. ”