FK Liepāja atvainojas līdzjutējiem, kuri bija ieplānojuši savu svētdienu pavadīt stadionā un atbalstīt savas pilsētas komandu. FK Liepāja atvainojas tiem līdzjutējiem, kuri bija cerējuši redzēt augstas kvalitātes virslīgas futbolu TV6 televīzijas kanālā. Visiem atbalstītājiem, sponsoriem, visiem, kuri atbalstīja šīs spēles translāciju. Visiem, kuri gaidīja šo spēli tik pat ļoti, kā spēlētāji, kuri vēlējās pierādīt saviem skatītajiem, ka komanda ir komanda ne tikai kalna virsotnē, bet arī bedrē un ir gatava rāpties no tās ārā.

Pirms gaidāmās spēles bija diezgan liela ažiotāža, pirmo reizi virslīgā spēle tiktu translēta TV6 kanāla tiešraidē. Abu pilsētu stiprākās komandas vienmēr savā starpā ir cīnījušās par katru laukuma centimetru, un tieši šīs spēles Liepājā ir bijušas visapmeklētākās. Šoreiz laukumā tiktos divi rezultatīvākie virslīgas spēlētāji, kā arī abu klubu prezidenti ir bijušie komandas biedri. Daudzi līdzjutēji atzītu, ka tieši pret Skonto spēles ir visinteresantākās un aizraujošākās, tādēļ arī šoreiz liepājnieki bija ļoti labi sagatavojušies pirms šīs spēles.

Svētdienas rīts Liepājā iesākās ar saulīti un patīkamu laiku, stadions tika īpaši gatavots futbolam, jo dienu iepriekš stadionā norisinājās Liepājas pusmaratons, tādēļ gan pats zāliens bija jāatsvaidzina, gan jāuzstāda no jauna reklāmu stendi, gan preses telpa jāiekārto, kā arī TV6 komanda ieradās jau 10:00 no rīta, lai sāktu uzstādīt aparatūru. Stadionā rosība notika jau no 8:00.

Lai arī sarunas par to, ka Skonto ieradīsies ar otro sastāvu bija jau iepriekšējā dienā, to FK Liepāja neuzskatīja nopietni un gatavojās spēlei kā ierasts, jo visi zināja, ka pirmajā tikšanās reizē uzvarēja ar 1:0 un ka to var izdarīt vēlreiz. 12:30, kad stadions bija gatavs uzņemt gan skatītājus, gan spēlētājus, sociālos tīklos parādījās pirmās ziņas, ka iespējams Skonto neieradīsies. Divas stundas līdz spēles sākumam FK Liepāja prezidents Māris Verpakovskis, pats zvanot Skonto kluba vadībai, guva apstiprinājumu, ka ne Skonto pirmā komanda, ne dublieri šodien uz Liepāju nedosies un spēle tiek atcelta.

FK Liepāja tuvākajās dienās plāno oficiāli vērsties pie Virslīgas un LFF vadības, lai meklētu atbalstu zaudējumu atgūšanā, kas radušies saistībā ar tiešraides tehnisko nodrošināšanu, stadiona sagatavošanu, apsardzi, medicīnas personālu un neizpildītajām saistībām pret tiešraides atbalstītāju. Zaudējumi mērāmi vairākos tūkstošos eiro.

Ar cieņu

FK Liepāja