LFF Disciplinārlietu komisija (DK) sodījusi “Skonto” par neierašanos uz SMScredit.lv Virslīgas spēli Liepājā ar tehnisko zaudējumu 0:3, kā arī naudas sodu 700 eiro apmērā. DK arī oficiāli brīdinājusi sešas Virslīgas komandas, “Skonto” ieskaitot, par savlaicīgu soda naudu nenomaksāšanu.

Par samērā plašu skandālu izvērsās “Skonto” futbolistu lēmums neierasties uz Virslīgas spēli Liepājā aizvadītajā nedēļas nogalē, un, kā jau tika prognozēts, par šādu solu klubs saņēmis tehnisko zaudējumu 0:3 un naudas sodu 700 eiro apmērā. Jāatgādina, ka futbolisti uz Liepāju nedevās tieši kluba finansiālās situācijas un neizmaksāto algu dēļ, taču pieškirtais zaudējums neliedz “Skonto” saglabāt Virslīgas līderes godu.

Disciplinārais reglaments paredz, ka par atkārtotu neierašanos uz spēli komanda var tikt diskvalificēta no Virslīgas. Līdzīgā situācijā kā “Skonto” ir arī “Jūrmala”, kura iepriekš nolēma boikotēt maču pret “Metta”/LU, taču “Skonto” joprojām ir spēkā aizliegums pieteikt jaunus spēlētājus.

“Skonto” arī saņēmis oficiālu brīdinājumu, jo nav laikus nomaksājusi iepriekš saņemtos sodus. Sankcijas pagaidām nesekos, un DK devusi laiku to izdarīt līdz 18. jūlijam. Tas pats attiecas arī uz abām “Daugavām”, “Jelgavu”, “Daugavpili” un “Jūrmalu” jeb vairāk nekā pusi(!) Virslīgas komandu. Par savlaicīgu DK lēmumu neizpildīšanu klubi var saņemt sodu 70-400 eiro apmērā.

Par neierašanos uz Latvijas kausa izcīņas spēlēm DK ar tehnisko zaudējumu sodījusi arī “Audu” un “Monarhu”, kurām gan soda nav piespriesta, taču no 100 eiro šķirties spiesta būs “Jūrmala”. Tā sodu saņēmusi par organizācijas nepilnībām mačā pret Daugavpils “Daugavu”, kurš notika Daugavpilī, lai arī mājiniece bija “Jūrmala”.

Sakrāto dzelteno kartīšu dēļ nākamo Virslīgas spēli izlaidīs “Metta”/LU spēlētājs Māris Riherts, kā arī Rīgas “Daugavas” dublieru pārstāvis Ronalds Zakreševskis un “Spartaka” dublieru komandā spēlējošais Alvis Bukšs. Savukārt daudz bargāku sodu saņēmis Oskars Priedēns (Rīgas “Daugava” dublieri), kuram jāizlaiž trīs spēles un jānomaksā 140 eiro liels naudas sods par atklātu rupjību spēles laikā.

Author: sportacentrs.com
FOTO : Mārtiņš Sīlis