Sestdien, 9.augustā 15:00 stadionā „Daugava” FK Liepāja tiksies ar FK Daugava Rīga futbolistiem.

Šo spēli viennozīmīgi var saukt par centrālo spēli šajā kārtā, spēle tiks translēta TV6 tiešraidē. Liepājniekiem šis būs otrais iznāciens TV6 skatītāju priekšā, FK Liepāja liek lielas cerības, ka šī reize būs daudz baudāmāka kā iepriekšējā, kad Skonto futbolistu neierašanās dēļ spēle tika atcelta.

FK Daugava Rīga sezonu iesāka katastrofāli, tika savākti 4 punkti pirmajās deviņās spēlēs, kas deva stabilu pēdējo vietu. Šobrīd komanda rāda daudz labāku sniegumu un atrodas 7.vietā turnīra tabulā ar 27 punktiem 22 spēlēs. FK Daugava Rīga ir viena no bagātākajām komandām ar leģionāriem, pēc Latvijas futbola federācijas datiem komandā pieteikti 11 leģionāri no tiem 7 lietuvieši. Transfēru periodā komanda neklusēja, bet kā jau lielākā daļa virslīgas komandu piesaistīja jaunus spēlētājus un atbrīvojās no liekajiem. Liepājniekiem interesantākais spēlētājs, kas papildināja galvaspilsētas klubu ir Emīls Knapšis, kurš tieši no FK Liepāja pārgāja uz FK Daugava Rīga. Emīls Knapšis pievienojās uz īres tiesībām, tas nozīmē, ka nākamsezon ļoti iespējams redzēsim viņu atpakaļ liepājnieku rindās.

FK Liepāja šobrīd cenšas atgriezties pie tās spēles, kas bija skatāma sezonas sākumā, kad punkti tabulā tika vākti ļoti raiti. Piedzīvoti sausie zaudējumi pret FK Ventspils un Skonto futbolistiem, pēdējā spēlē tika izcīnīta uzvara 1:0 pret FC Jūrmala futbolistiem. FK Liepāja un FK Daugava Rīga futbolisti šosezon ir tikušies divas reizes, uzvaras dalītas uz pusēm. Ja FK Liepāja savu skatītāju priekšā izrāva uzvaru ar 1:0, tad kārtīgu pērienu liepājnieki saņēma Rīgā, kad tika piedzīvots zaudējums 0:4. Ar spēli pret FK Daugava Rīga, liepājniekiem sākās melnā josla, kad tika zaudētas 4 spēles pēc kārtas ar kopējo vārtu attiecību 0:12. Šobrīd FK Liepāja trenējas gandrīz pilnā sastāvā, savainoti ir Raivo Varažinskis un Roberts Savaļnieks, kurš savainojumu guva spēlē pret FK Ventspils futbolistiem, kā arī Toms Mežs, kurš atlabst no ceļgala traumas. Ļoti iespējams, ka savu debiju piedzīvos Denis Ivanovs, kurš pievienojās komandai transfēru periodā. FK Liepāja šobrīd atrodas 5.vietā ar 40 punktiem 23 spēlēs, bet no trešās vietas turnīra tabulā šķir vien punkts.

FK Liepāja uzbrucējs Dāvis Ikaunieks „Komanda trenējas un jūtas ļoti labi, visi strādā treniņos ļoti aktīvi un īpaši piestrādājam pie vārtu realizācijas. Neredzu izskaidrojumu, kāpēc neizmantojam savas izdevības, jāiet laukumā un jāparāda, ka esam spēcīgi un jāgūst vārti. Visa komanda ļoti labi apzinās kurā vietā esam tabulā un kas jādara, lai atgrieztos trešā vietā. Jāiet laukumā un jācīnās līdz galam, rezultāts neizpaliks! ”

FOTO : Mārtiņš Sīlis