Trešdien, 13. augustā, 19:00 Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā FS METTA/LU uzņems FK Liepāja.

FS METTA/LU sezonu iesāka tieši pret FK Liepāja komandu, kad tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 1:2 liepājnieku skatītāju priekšā. Metieši 24 spēlēs ir pratuši iegūt vien 12 punktus, kas dod 9. vietu turnīra tabulā un diezgan lielas iespējas uz izkrišanu no virslīgas. FS METTA/LU 24 spēlēs ir izcīnījuši divas uzvaras, ja viena uzvara tiešām ir izcīnīta pret BFC Daugavpils komandu, tad otra tika piešķirta tehniskā uzvara pār FC Jūrmala, kad jūrmalnieki atteicās doties laukumā neizmaksāto algu dēļ. FS METTA/LU viens no komandas līderiem ir liepājnieks Jurģis Kalns, bet rezultatīvākais komanda ir pieredzējušais Gatis Kalniņš kurš šinī sezonā ir atzīmējies ar 5 precīziem sitieniem. FS METTA/LU komandai ir pēdējais laiks, lai vāktu punktus, jo 8. vietā un garantētā vietā nākamgad virslīgā atrodas BFC Daugavpils, kas ir sakrājusi 16 punktus 24 spēlēs. Transfēru periodā lielākais komandas zaudējums ir Elvis Stuglis, kurš tagad pārstāv Jūrmalas „Spartaks” komandas krāsas, bet pie papildinājumiem var minēt trīs spēlētājus, Artjomu Loginovu, Denisu Petrenko, Valdi Jansonu.

FK Liepāja šobrīd cenšas atgūt savu spēles garšu, kura mazliet ir pazudusi. Pēdējā spēlē piedzīvots sāpīgs zaudējums pret FK Daugava Rīga savu skatītāju priekšā ar rezultātu 1:2. Iepriekš piedzīvoti zaudējumi pret Skonto un FK Ventspils futbolistiem. FK Liepāja komandai kalendārs ir diezgan saspringts, ja nākamā spēle ir FS METTA/LU tad jau pēc trīs dienām jādodas uz Daugavpili, kur jātiekas ar tiešajiem konkurentiem par trešo vietu turnīra tabulā Daugavpils Daugava futbolistiem. Liepājnieki var sev nokārtot trešo vietu, ja vien tiks izcīnīti punkti pret tuvākiem konkurentiem, ar kuriem arī ir nākamās spēlēs. FK Liepāja jātiekas ar Daugavpils Daugava, FK Jelgava un Jūrmalas „Spartaks”, tieši šīs komandas arī cīnās par vietu labāko trijniekā. Transfēru periodā liepājnieki neklusēja, pievienoja komandai, Robertu Savaļnieku, Pāvelu Mihadjuku, Dmitriju Hmizu, Artūru Vaičuli, kā arī Denisu Ivanovu, bet sadarbību pārtrauca ar leģionāriem Keisuki Hoshino un Ivanu Pechu. Izīrēti tika Emīls Knapšis, Agris Otaņķis, Madis Oskars Miķelsons un Juris Kučma.

FK Liepāja kapteinis Reinis Flaksis : „Nav jādomā par vietu tabulā, ir jāņem visi iespējamie punkti katrā spēlē, esam pierādījuši ka to varam izdarīt. Protams, dažreiz ir grūti, kad neizcīnām uzvaras, negūstam vārtus, bet vēl priekšā 12 spēles un nekas nav beidzies. Ir jāizcīna uzvaras un jāatgūst pārliecība. Tas, ka esmu atdevis kapteiņa apsēju Ivanovam? Deniss Ivanovs ir īsts kapteinis un komandas vadonis ģērbtuvē, ar savu attieksmi treniņos un ārpus tiem viņš ir ieguvis visu spēlētāju cieņu. No viņa visi mēs varam mācīties un arī viņš ir par iemeslu kādēļ es tieši spēlēju ar 6 numuru, kurš vienmēr ir bijis viņam Liepājā. Uzskatu, ka esam pietiekoši spēcīgi, lai cīnītos par trijnieku, nekas nav neiespējams, tagad tikai sākas īstās cīņas. Izcīnot pāris uzvaras pēc kārtas tabulā viss var mainīties.”

FOTO : Mārtiņš Sīlis