SMScredit Virslīgas čempionāta 26. spēļu kārtas mačā šovakar Daugavpils „Daugavas” futbolisti savā laukumā „Celtnieka” stadionā ar 3:1 pārspēja FK „Liepāja”.

Lai gan mača pirmajās minūtēs bumba vairāk bija daugavpiliešu vārtu tuvumā, tomēr tieši „Daugavai” bija pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja, kad Oļegs Žatkins 8. minūtē norībināja vārtu pārliktni. Jau pēc brīža „Liepājas” komanda veica pirmo spēlētāju maiņu, Roberta Savaļnieka vietā laukumā dodoties Iļjam Šadčinam. Arī turpinājumā nedaudz vairāk uzbruka viesi, bet 24. minūtē labā sitiena pozīcijā nonāca mājinieks Pāvels Ostrovskis, taču bumbu tvēra vārtsargs Artūrs Vaičuls.

Neilgi pēc tam no teicamas pozīcijas virsū „Daugavas” vārtsargam Jevgeņijam Nerugalam uzsita Dmitrijs Hmizs. Bet 30. minūtē uz sava soda laukuma robežas rupji kļūdījās liepājnieku vārtsargs Vaičuls, turklāt situācijas glābšanas mēģinājums beidzās ar nopelnītu sarkano kartīti. Viesi izdarīja spēlētāju maiņu un Kristiāna Damjana Toresa vietā laukumā devās komandas otrais vārtsargs Toms Vīksna, taču viņam neizdevās atvairīt Alekseja Kuplova-Oginska izpildīto 11 metru soda sitienu – 1:0. Bet pavisam drīz, pirmā puslaika izskaņā pēc stūra sitiena bumbu ar galvu viesu vārtos ieraidīja Kirils Ševeļovs – 2:0.

Otrā puslaika sākumā intriga mačā tika samazināta līdz minimumam, jo jau pēc nepilnām sešām minūtēm Andrejs Arlašins trešoreiz raidīja bumbu Vīksnas sargātajos vārtos, panākot 3:0. Pēc zaudētajiem vārtiem Liepājas komanda uzbruka un centās vismaz samazināt rezultāta starpību, taču pārspēt Nerugalu neizdevās līdz pat 81. minūtei. Desmit minūtes līdz mača beigām liepājnieki ieguva tiesības uz 11 metru soda sitienu, kuru realizēja Dmitrijs Hmizs – 3:1. Atlikušajā laikā viesi aktīvi centās gūt vēl vienus vārtus, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Jāpiebilst, ka Liepājas komandai šajā mačā nācās iztikt bez viena no uzbrukuma līderiem, Virslīgas otra labākā snaipera Jāņa Ikaunieka, kuram spēle bija jāizlaiž dzelteno kartīšu normas dēļ.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē pirmajā aplī Daugavpilī liepājnieki, pateicoties Jāņa un Dāvja Ikaunieku vārtiem, jau 14. minūtē bija vadībā ar 2:0, tomēr 51. minūtē rezultāts jau bija kurzemniekiem nelabvēlīgs – 2:4. Spēle noslēdzās ar “Daugavas” uzvaru ar 5:3, bet nākamajā cīņā Liepājā Latgales spēcīgākais klubs uzvarēja vēl pārliecinošāk – 3:0.

Author: sportacentrs.com
FOTO: Mārtiņš Sīlis