Ceturtdien, 21.augustā, stadionā „Daugava ” FK Liepāja uzņēma Jūrmala „Spartaks” futbolistus.

Abas komandas turnīra tabulā atrodas līdzās viena otrai, ja liepājnieki 26 spēlēs spēja iekrāt 43 punktus un atradās 5.vietā turnīra tabulā, tad Spartaks ar 39 punktiem 26 spēlēs ierindojās 6.vietā. FK Liepāja futbolistiem šī spēle bija ļoti svarīga, lai turpinātu cīņu par labāko trijnieku, tā pat arī viesiem no Jūrmalas, lai vēl iesaistītos cīņā par trijnieku Liepājā bija jāuzvar.

Spēles sākumā vairāk bumbu kontrolēja mājinieku FK Liepāja, bet viesi atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Teicami vārtos darbojās no traumas atguvies Raivo Varažinskis, kurš vairākas reizes glāba FK Liepāja no vārtu zaudējuma. Spēles rezultātu atklāja FK Liepāja spēlētājs Valērijs Afanasjevs, kurš 19. minūtē pārspēja viesu vārtsargu Vitāliju Meļņičenko. FK Liepāja pēc gūtiem vārtiem nemazināja apgriezienus, bet tieši otrādi turpināja uzspiest savu spēli. 23. minūtē pēc Valērija Afanasjeva stūra sitienu savos vārtos bumbu raidīja Jūrmala Spartaks futbolists Jevgēņijs Kazačoks. Puslaika turpinājumā viesi centās rezultātu samazināt, bet tas neizdevās, ejot atpūtā 2:0 mājinieku labā.

Otrais puslaiks iesākās ar aukstu dušu viesu komandai, 47. minūtē precīzi pēc ilgas klusēšanas sita Jānis Ikaunieks un salauza savu sauso sēriju. Pēc trešajiem gūtajiem vārtiem mājinieki nomierinājās, bet viesi sāka spēlēt aktīvāk, kas noveda pie rupjībām. Galvenais tiesnesis neskopojās ar dzeltenām kartiņām, kopā tika izdalītas 6 kartiņas no kurām divas pārvērtās par sarkano kartiņu viesu spēlētājam Issifu Lampley. Vairākas labas izdevības bija gan mājiniekiem, gan visiem, bet vienmēr labāki izrādījās abu komandu vārtsargi. Spēle noslēdzās ar rezultātu 3:0, svarīgu uzvaru izcīnīja FK Liepāja futbolisti, kuri turpina pakaļdzīšanos labāko trijniekam.

Pēc spēles preses konferencē Jūrmala Spartaks treneris Oļegs Blogonadeždins : „Apsveicu pretiniekus ar uzvaru! Spēles sākumā mums bija vairākas labas izdevības, lai izvirzītos vadībā, bet pietrūkst mums uzbrucēja kā Edgars Gauračs, kas var izdarīt pēdējo sitienu un gūt vārtus.”

FK Liepāja galvenā trenera vietas izpildītājs Mareks Zuntners : „Paldies puišiem par uzvaru. Esmu apmierināts ar visiem spēlētājiem, visi parādīja raksturu laukumā un izcīnīja uzvaru. Šāda uzvara mums bija ļoti vajadzīga. Katrā nākamā spēlē dosimies laukumā ar domu par uzvaru. Esmu pārliecināts, ka varam pacīnīties par eirokausiem! ”