SMScredit.lv Virslīgas spēlē “Jelgava” ar visai izteiktu spēli no aizsardzības pieveikusi “Liepājas” vienību (1:0). “Jelgava” gan guva arī otros vārtus, kuri netika ieskaitīti aizmugures dēļ, bet viesu sastāvā Māris Verpakovskis mača izskaņā neizmantoja lielisku iespēju panākt neizšķirtu.
“Jelgava” un “Liepāja” Virslīgas kopvērtējumā ir viena otrai blakus, tādēļ šo maču pavisam droši varēja uzskatīt par cīņu par sešiem punktiem. Mājiniekiem bija jāiztiek bez aizsarga Mārča Oša, bet uz “Liepājas” rezervistu soliņa bija atgriezies treneris Viktors Dobrecovs, kuram iepriekšējo spēli nācās izlaist diskvalifikācijas dēļ.

Pirmais puslaiks nepadevās visinteresantākais futbola vēsturē – “Liepāja” centās uzbrukt, “Jelgava” atsitās un paši uz priekšu devās nelabprāt. Veiksmīgu sadarbību izveidoja brāļi ikaunieki, taču Dāvis nedaudz sita pāri. Puslaika beigās tomēr vadībā izvirzījās “Jelgava”, kad Vladislavs Kozlovs pieķēra neuzmanīgos “Liepājas” aizsargus un izsita starp vārtsarga Artūra Vaičuļa kājām, panākot 1:0.

Pēc puslaika pārtraukuma ātri kļuva skaidrs, ka Vitālijs Astafjevs neiebilst pret šāda rezultāta saglabāšanu, ko pierādīja vienīgā “Jelgavas” uzbrucēja Vladislava Kozlova nomaiņa pret aizsargu Andreasu Temistokleuss. Drīz laukumā devās nigērietis Kenedijs Eriba, kurš uzreiz radīja bīstamu momentu pie “Liepājas” vārtiem, un Malašenoks arī nogādāja bumbu vārtos, taču aizmugure.

“Liepāja” tikmēr laukumā savainotā Afanasjeva vietā sūtīja Māri Verpakovski, kurš izcēlās ar rupju pārkāpumu pret Arti Lazdiņu, taču 88. minūtē pēc rikošeta viņam bija lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu, taču no tuvas distances sitiens tomēr nedaudz pāri. Jāpiemin arī Lazdiņa un Dmitrija Hmiza saķeršanās, kuru atvēsināja tikai pieredzējušā Denisa Ivanova iesaistīšanās.

Mača izskaņā “Liepāja” uzbruka izmisīgi, taču pretuzbrukumā laba iespēja radās Maksimam Daņilovam, bet viņš trāpīja pa vārtu pārliktni, un mača rezultāts vairs nemainījās. Kopvērtējumā līdz ar to abas komandas šķir jau astoņi punkti, un “Jelgava” iekārtojusies trešajā vietā, izmantojot Daugavpils “Daugavas” vakardienas bezvārtu neizšķirtu.

“Jelgava” – “Liepāja” 1:0 (1:0)
Vārti: Kozlovs 44`
Brīdinājumi:Gubins Latka Lazdiņš Freimanis- Hmizs Verpakovskis
“Jelgava”: Ikstens, Bogdaškins, Redjko, Freimanis, Kiriļins (Eriba 69`), Malašenoks, Savčenkovs, Latka, Kozlovs (Temistokleouss 60`), Gubins, Lazdiņš
“Liepāja”: Vaičulis, Hmizs, Flaksis, J. Ikaunieks, D. Ikaunieks (Gucs 61`), Šlampe, Afanasjevs (Verpakovskis 69`), Toress (Kārkliņš 78`), Jēkabsons, Grebis, Ivanovs
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

informāciju sagatavoja sportacentrs.com
FOTO : Mārtiņš Sīlis