Svētdien, 28.septembrī, stadionā „Daugava” 14:00 FK Liepāja pēdējo reizi sezonā uzņems FK Ventspils futbolistus.

Straujiem soļiem tuvojas sezonas izskaņa un šo svētdien, vēl pēdējo reizi būs redzams Kurzemes derbijs Liepājā. Komandas šogad tikušās trīs reizes un pārāki vienmēr bijuši mājinieki. FK Ventspils divreiz ļoti saspringtās spēlēs izcīnīja uzvaras savā laukumā, bet FK Liepāja izcīnīja pārliecinošu uzvaru Liepājā, zīmīgi, ka pēc spēles Liepājā FK Ventspils sākās melnā sērija un tika piedzīvoti vairāki zaudējumi un zaudēta 1.vieta turnīra tabulā.

Šobrīd FK Ventspils ir atgriezusies 1.vietā turnīra tabulā un uzstādījusi kursu uz čempionu titulu, bet atlikušās spēlēs ir jāņem maksimālie punkti, lai tuvākie sekotāji Skonto nebūtu iespējams aizķerties. FK Ventspils un FK Liepāja spēles vienmēr ir ļoti interesantas un aizraujošas. Vietējiem līdzjutējiem noteikti interesanti liksies, ka pirmo un pēdējo reizi sezonā Liepājā atgriežas liepājnieks ventspilnieku formā Ģirts Karlsons. FK Ventspils ir ļoti rezultatīva komanda, vidēji spēlē gūst divus vārtus, bet ielaiž vidēji tikai 0,5 vārtus. Rezultatīvākais spēlētājs FK Ventspils sastāvā ir Ndue Mujecki ar 12 gūtajiem vārtiem, aiz viņa seko cits leģionārs Ahmed Abdultaofik ar 7 vārtiem.

FK Liepāja pēc sāpīga sausā zaudējuma FK Jelgava futbolistiem ir izcīnījusi svarīgas divas uzvaras, lai turpinātu cīņu par trijnieku. Uzvarēti Skonto futbolisti izbraukumā un mājās pārliecinoši ar 5:0 sakauti BFC Daugavpils futbolisti. FK Liepāja sastāvā ir atgriezies Roberts Savaļnieks, kam tika prognozēta atlikušās sezonas izlaišana, kā arī jau kādu laiku ar komandu trenējas Toms Mežs un Valērijs Afanasjevs. Šobrīd FK Liepāja ar 52 punktiem 30 spēlēs atrodas 5.vietā, bet ar labām iespējam pacīnīties vēl par labāko trijnieku, no 3.vietas šķir 4 punkti. Rezultatīvākais FK Liepāja rindās ir Jānis Ikaunieks, kurš ir guvis 18 vārtus un ierindojas otrā vietā visā virslīgā atpaliekot vien no Skonto uzbrucēja Vladislava Gutkovska, kurš ir spējis pārspēt pretinieku vārtsargu 19 reizes.

FK Liepāja pussargs Reinis Flaksis : „Cīnīsimies vienīgi par uzvaru spēlē, vienreiz mājās uzvarējām, uzskatu, ka ir pa spēkam arī otro reizi to izdarīt. Komandā visi jūtas labi ir dažas mikrotraumas, bet spēlei būsim gatavi. Protams, pretinieks ir spēcīgs, bet mēs esam pierādījuši, ka varam cīnīties ar visiem. Trešā vieta? Par to nedomājam, ejam laukumā pēc trīs punktiem katrā spēlē. Sezona vēl nav beigusies un svarīgākās spēles vēl ir priekšā.”

FOTO : Mārtiņš Sīlis