Par Latvijas “SMScredit.lv Virslīgas” futbola čempionāta septembra mēneša labāko spēlētāju atzīts 19 gadus vecais FK Liepāja komandas pussargs Jānis Ikaunieks, kurš ar 21 vārtu guvumu pašlaik ir sacensību rezultatīvākais spēlētājs.

FK Liepāja septembrī aizvadīja vien trīs spēles, taču katra no tām bija ar augstu nozīmi. Par labāko spēlētāju atzītais Ikaunieks piedalījās katrā no tām, kopumā izceļoties ar četriem vārtu guvumiem.

Vispirms pussargs spēlē pret “Daugavpili”, kas 20.septembrī risinājās Liepājā, izcēlās ar trim gūtiem vārtiem, palīdzot komandai graut pretiniekus ar 5:0, savukārt 31.kārtas ietvaros Ikaunieks ar savu meistarību iepazīstināja vēl lielāku futbola cienītāju daļu, plaši reklamētajā Kurzemes derbijā izceļoties ar precīzu sitienu un palīdzot liepājniekiem cīnīties neizšķirti 1:1 ar čempionvienību “Ventspils”.

Kā zināms, Ikaunieks šonedēļ pirmoreiz piedalās Latvijas izlases treniņu procesā, gatavojoties 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Islandi un Turciju.
Kopā ar Ikaunieku mēneša labākā spēlētāja balvai tika izvirzīti arī Gints Freimanis (“Jelgava”), nigērietis Ahmeds Abdultaofiks (“Ventspils”) un Jevgēņijs Kosmačovs (Daugavpils “Daugava”).

Tāpat Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā labākā mēneša trenera balvu saņem FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs. Papildus divām pieminētajām spēlēm FK Liepāja viesos ar 2:1 pārspēja Rīgas “Skonto”.

FK Liepāja ar 56 punktiem 32 spēlēs pašlaik kopvērtējumā ieņem piekto vietu, turpinot cīņu par iekļūšanu labāko trijniekā.
Šogad balsojumā par mēneša labāko spēlētāju tiek iesaistīti arī sporta žurnālisti no visiem Latvijas reģionu centriem, kur mājo kāda no virslīgas komandām.
Labākajam mēneša futbolistam un trenerim tiks piešķirta piemiņas balva un dāvana no sporta preču veikala ‘”Sportland”‘.

Autors : LETA