Pirmdien, 20.oktobrī, stadionā „Daugava” Rīgā, FK Liepāja aizvadīs izbraukuma spēli pret vietējo FK Daugava Rīga.

FK Daugava Rīga pēc diviem zaudējumiem FK Ventspils un Daugavpils Daugava futbolistiem, iepriekšējā kārtā izcīnīja uzvaru un turpina cīņu par 6.vietu turnīra tabulā ar Jūrmalas Spartaks komandu. FK Daugava Rīga šobrīd ar 43 punktiem, 32 spēlēs atrodas 7.vietā turnīra tabulā ar labām iespējām pacīnīties par labāko sešinieku. FK Daugava Rīga ir visplašāk pārstāvētā komanda virslīgā ar „kaimiņiem” lietuviešiem. Komandas TOP5 rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir atrodami 4 lietuvieši, galvenais komandas motors, protams, ir pieredzējušais Mantas Savenas, kurš spējis pārspēt pretinieku vārtsargu 11 reizes. Abas komandas sezonā tikušās trīs reizes, savstarpēji labāk ir veicies tieši FK Daugava Rīga futbolistiem, kuri uzvarējuši divas reizes 2:1 un 4:0, bet sezonas pirmajā tikšanās reizē piedzīvots minimāls zaudējums 0:1.

FK Liepāja turpina cīņu par trijnieku, ja pirms vairākām kārtām liepājnieki jau tika norakstīti cīņai par medaļām, tad uzvaras pār Skonto un neizšķirts ar FK Ventspils vēl ļauj skatīties uz labāko trijnieku. FK Liepāja šobrīd atrodas 5.vietā ar 56 punktiem, 32 spēlēs. 6 punkti šķir līdz 3.vietai, kurā atrodas Daugavpils Daugava, bet liepājniekiem tieši Daugavpils futbolistiem ir atlikusi savstarpējā spēlē. Lai arī viss nav atkarīgs tikai no liepājniekiem, teorētiskas iespējas aizķerties labāko trijniekā pastāv. Komanda trenējas pilnā sastāvā, no lazaretes ir izsvītroti Valērijs Afanasjevs un Jānis Jēkabsons, bet visticamāk, ka spēlē nepiedalīsies. Pagaidām trenējas un aizvadīja spēli pie dublieru komandas. Ja cīņa par 1.vietu turnīra tabulā ir gandrīz noslēgusies, tad par trešo vietu vēl nevar tā teikt. Cīņā par trešo vietu šobrīd piedalās 3 komandas, vislabākās pozīcijās atrodas FK Jelgava, kurai ir pateicīgākais spēļu kalendārs, bet liepājnieki izcīnot uzvaras atlikušās spēlēs un tuvākiem konkurentiem paklūpot kādā spēlē, ir iespējams pakāpties augstāk par 5.vietu.

FK Liepāja uzbrucējs Jānis Ikaunieks : „Spēle būs ļoti grūta, jo pretinieks ir spēcīgs, kas ir pierādījies iepriekšējās spēlēs. Jāspēlē aktīvi un jāizmanto savas izdevības, tad rezultāts neizpaliks. Komanda jūtas labi, nedomājam par turnīra tabulu, ejam laukumā cīnāmies par uzvaru katrā spēlē.”

FOTO : Mārtiņš Sīlis