Piektdien, 24.oktobrī, 19:00, stadionā „Daugava” FK Liepāja uzņems FS METTA/LU futbolistus.

FK Liepāja iepriekšējā kārtā uzvarot FK Daugava Rīga turpina cīņu par medaļām, lai arī šobrīd liepājnieki atrodas 5.vietā ar 59 punktiem, bet līdz 3.vietai šķir vien 3 punkti. Liepājnieku rindās no traumas atgriezušies Valērijs Afanasjevs un Jānis Jēkabsons, bet savainojumā iedzīvojies Roberts Savaļnieks. Sezonā savā starpā komandas tikušās 3 reizes un visas spēles noslēgušās ar liepājnieku uzvaru. Spraigākā cīņa abu komandu starpā fiksēta tieši Liepājā, kad sezonas atklāšanas spēlē FK Liepāja uzvarēja ar rezultātu 2:1.

FS METTA/LU atrodas tabulas apakšgalā, 9.vietā ar 13 punktiem 33 spēlēs. Šobrīd diezgan droši var teikt, ka studenti aizvadīs pārspēles par palikšanu virslīgā, jo pacelties uz 8.vietu nav iespējams un pēdējā vietā esošā FC Jūrmala 3 spēles pirms sezonas beigām atrodas 6 punktu attālumā. Ja vien nebūtu atņemti punkti FC Jūrmala, tad vēl aizvien būtu intriga par pēdējo vietu virslīgas tabulā. FS METTA/LU rezultatīvākais spēlētājs ir pieredzējušais Gatis Kalniņš. Iepriekšējā spēlē piedzīvots minimāls zaudējums pret Daugavpils Daugava futbolistiem, dod cerības, ka atlikušās spēlēs ir iespēja vēl tikt pie punktiem, jo futbolisti rādīja atdzīstamu sniegumu un sagādāja lielas problēmas Daugavpils Daugava futbolistiem izcīnīt uzvaru.

FK Liepāja uzbrucējs Dāvis Ikaunieks : „Iepriekšējā spēlē izcīnījām uzvaru, kas bija ļoti svarīga. Atlikušas 3 spēles sezonā, kurās jācīnās par maksimāliem punktiem. Komanda jūtas labi un ja spēlēsim aktīvi un disciplinēti, izmantosim savas iespējas, tad rezultāts neizpaliks. Lai arī FS METTA/LU atrodas tabulas lejasgalā ar viņiem spēles nekad nav bijušas vienkāršas, kas pierādījās pirmajā tikšanās reizē Liepājā. Apzināmies, kur atrodamies turnīra tabulā un ka ir iespējas pakāpties, jācīnās un viss var izdoties. ”

FOTO : Mārtiņš Sīlis