Šodien, 7.janvārī, oficiāli apstiprināta Jāņa Ikaunieka pievienošanās Francijas spēcīgākās līgas futbola klubam „Metz”.

Latvijas futbola federācija, FK Liepāja, kā arī FC Metz, šodien oficiāli apstiprināja un nokārtoja visas formalitātes, lai nu jau bijušais FK Liepāja spēlētājs Jānis Ikaunieks, būtu pilntiesīgs saukties par FC Metz futbolistu. Jānis Francijā ieradās decembra beigās, kad izgāja medicīniskās pārbaudes un aizvadīja treniņus kopā ar savu jauno komandu. FC Metz sastāvā Ikaunieks spēlēs ar 28.numuru.

FC Metz ir ar senu vēsturi, klubs dibināts 1932.gadā un lielāko daļu aizvadījusi Francijas augstākajā līgā (Ligue 1), šobrīd komanda atrodas 17.vietā 20 komandu konkurencē, balansējot uz robežas par vietas saglabāšanu augstākajā līgā. Lielākās komandas zvaigznes ir baltkrievu futbolists Sergejs Krivets, venecuēlietis Huans Falcons, kā arī francūzis Florans Maluda, kurš vairākas sezonas veiksmīgi aizstāvēja Londonas Chelsea krāsas.

Jānis Ikaunieks iepriekšējā sezonā bija izteikt FK Liepāja uzbrukuma līderis, sezonā gūstot 23 vārtus, kas ļāva ne tikai kļūt par rezultatīvāko liepājnieku rindās, bet arī debitēt Latvijas nacionālajā izlasē pret Turciju. Jānis Ikaunieks savas futbolista gaitas uzsāka Kuldīgā, bet diezgan ātri kopā ar brāli Dāvi Ikaunieku pārcēlās uz Liepāju, kur turpināja pilnveidoties SK Liepājas Metalurgs sistēmā. Sezonas sākumā FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs deva iespēju jaunajam futbolistam, kuru viņš ari ļoti veiksmīgi izmantoja.

FK Liepāja prezidents Māris Verpakovskis : „Liels prieks par Jāni Ikaunieku un visu Liepājas futbolu. Šī pāreja pierāda, ka strādājam pareizā virzienā. Francijas čempionāts ir viens no TOP 5 čempionātiem Eiropā. Neatceros pēdējo reizi, kad kāds no Latvijas futbola komandas pārietu uz TOP 5 līgas klubu. Iepriekšējā sezona Jānim viennozīmīgi bija veiksmīgākā, ne tikai 25 vārti sezonā, bet arī debija pieaugušo izlasē ir liels sasniegums. Cerams, ka FK Liepāja spēlētāji turpinās progresēt un nākamajā gadā nebūs viens, bet vairāki spēlētāji, kas pievienosies, kādam spēcīgam Eiropas klubam. Esam spēruši mazu soli pretī mērķim, kas pierādītu, ka FK Liepāja ir labs atspēriena punkts, lai nokļūtu labā Eiropas līgā. Liels paldies visiem atbalstītājiem, kā arī milzīga pateicība pienākas nu jau bijušajai SK Liepājas Metalurgs sistēmai, kas izaudzināja Jāni Ikaunieku līdz spēlētājam, kurš gūst 23 vārtus Latvijas futbola virslīgā.”

FK Liepāja novēl veiksmi Jānim Ikauniekam jaunajā klubā!