Piektdien, 28.augustā, stadionā „Daugava” 19:30, tiks dots starts Kurzemes derbijam, 20.kārtas ietvaros SMSCredit.lv futbola virslīgā.

Šogad FK Liepāja un FK Ventspils ir tikušās divas reizes un abas reizes uzvarētājs netika noskaidrots, ja liepājnieki savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 un šo punktu varētu saukt par veiksmīgu, tad izbraukumā FK Liepāja izlaida drošu uzvaru pār Latvijas čempioniem. Spēles 70.minūtē liepājnieki vēl atradās vadībā ar rezultātu 3:0 un nekas neliecināja, ka cīņas gaitā, kas kardināli mainīsies, bet pēdējās spēles 20 minūtes, tika aizvadītas gaužām bēdīgi un gala rezultāts 3:3. Šobrīd FK Liepāja atrodas līderu godā turnīra tabulā, 16 spēlēs 31 punkts, bet FK Ventspils visu laiku turējās cieši aiz liepājniekiem, taču pēdējās spēlēs zaudētie punkti ir iedragājuši vietu turnīra tabulā, šobrīd pērnā gada čempioni atrodas vien 4.vietā. Kurzemes derbija cena ir ļoti augsta, ja liepājniekiem šī uzvara ļautu nostiprināties 1.vietā, tad FK Ventspils vairs nevar atļauties zaudēt, jo pēdējās spēlēs ir izcīnīta viena uzvara, bet 3 spēles noslēgušās neizšķirti un iepriekšējā kārtā savā laukumā piedzīvots pirmais zaudējums sezonā  pret Skonto FC. Vai šoreiz izdosies noskaidrot spēcīgāko komandu Kurzemē, tas būs zināms ļoti drīz.

FK Liepāja uzbrucējs Kristaps Grebis : „Spēles pret FK Ventspils vienmēr ir ļoti sīvas. Ar nepacietību gaidām Kurzemes derbiju, tas ir pavisam cits futbols. Spēlētāji visi kā viens ir gatavi spēlei pret FK Ventspils. Par motivācijas trūkumu nav ne runas, jo spēlēs pret ventspilniekiem mēs vienmēr gribam parādīt to labāko sniegumu. Šobrīd mums šie 3 punkti ir vajadzīgi vairāk nekā jeb kad, iesim laukumā un darīsim visu iespējamo, lai viņus iegūtu.”

 

foto : Mārtiņš Sīlis