No 28. līdz 30. augustam Liepājā, stadionā “Olimpija”, norisinājās šīs sezonas noslēdzošais Latvijas Futbola federācijas (LFF) kausa izcīņas turnīrs futbolā 8:8. Šoreiz savā starpā tikās valsts vadošo U-11 vecuma grupas (2004. dzimšanas gada futbolistu) klubu komandas, pirmo vietu izcīnot FK Liepāja/LSSS jaunajiem futbolistiem.

Sacensībās piedalījās 12 komandas, kas pirmajā posmā bija sadalītas divās apakšgrupās. A grupā pirmo vietu ar piecām uzvarām un maksimāli iespējamajiem 15 punktiem ieņēma vēlākie čempioni no Liepājas, kas pārspēja FS METTA Rīga (1:0), Vidzemes FC/Valmiera (6:2), SK Super Nova-2005 Rīga (8:1), AFA Olaine (4:0) un BFC Daugavpils (2:1) komandas. Otrajā vietā ar deviņiem punktiem ierindojās daugavpilieši, kas par spīti zaudējumiem savstarpējā spēlē ar 0:2 apsteidza FS METTA Rīga vienību par vienu punktu.

Tikmēr B apakšgrupā labākie bija SK Super Nova futbolisti, kas uzvarēja Rēzeknes FA (2:1), FK Tukums 2000/TSS (2:0), JFC Skonto Rīga (1:0) un FB Gulbene/BJSS (6:1) komandas, bet vienīgo zaudējumu piedzīvoja cīņā pret FK Ventspils OC (1:2). Otro vietu ar desmit punktiem izcīnīja FK Tukums-2000/TSS, kuru vienīgais zaudējums sekoja vienīgi mačā pret apakšgrupas uzvarētājiem.

Atkarībā no pirmā posma spēlēs uzrādītajiem rezultātiem, komandas turpinājumā aizvadīja spēles par vietām – katras apakšgrupas divas labākās komandas cīnījās par 1.-4. vietu, trešo un ceturto vietu ieguvēji par 5.-8. pozīciju, bet piekto un sesto vietu ieguvēji spēkojās par 9.-12. vietu kopvērtējumā.

Liepājnieki uz vadošo komandu grupu ņēma līdzi pirmā posma uzvaru pār BFC Daugavpils, kam pievienoja vēl divus panākums – 4:1 pret SK Super Nova Rīga un 3:0 pret FK Tukums-2000/TSS. Tas FK Liepāja/LSSS komandai deva pirmo vietu turnīrā, bet otrie palika SK Super Nova Rīga futbolisti, kas iekrāja sešus punktus. Tālāk sekoja attiecīgi Tukuma un Daugavpils futbolisti.

 

autors : LFF.lv