Otrdien notikušajā pārbaudes spēlē futbola klubs “Liepāja” ar 0:1 (0:1) piekāpās Lietuvas augstākās līgas 3. vietas īpašniekam Klaipēdas “Atlantam”.

Liepājnieku sastāvā no Latvijas izlases bija atgriezies Vladimirs Kamešs, kurš otrajā puslaikā devās laukumā uz maiņu, tikmēr vairāki tuvāki un tālāki rezervisti joprojām ir aizņemti Latvijas jaunatnes izlasēs. Septiņas maiņas mūsējie tomēr veica, dodot iespēju šādā līmenī uzspēlēt dublieru aizsargam Rihardam Pētersonam, pussargiem Jānim Krautmanim un Rolandam Vagančukam, kā arī uzbrucējam Markam Kurtišam. Vēl otrajā puslaikā spēlē iesaistījās Pāvels Doroševs un Kristiāns Toress.

Lietuviešu rezerves bija dziļākas, un viņi kopumā izmantoja desmit maiņas, dažus spēlētājus nomainot pat divreiz.

Ja pašā mača ievadā liepājniekiem padevās aizķerties uzbrukumā, arī sitot garām vārtiem, tad kopumā mājinieki aizvadīja visai bālu maču, par kuru bija vīlušies līdzjutēji. Uz pēdējo oficiālo spēļu fona, skatītāju nebija ļoti daudz, tomēr vismaz pāris simti liepājnieku ieņēma vietas “Daugavas” stadiona tribīnēs.

Viesi jau 6. minūtē izvirzījās vadībā, kad pa uzbrukuma labo malu līdz rezultatīvam sitienam izrāvās Marks Beneta.

Mājiniekiem uzbrukumā neizdevās gandrīz nekas. Mūsējo nesteidzīga saspēle pārāk bieži beidzās ar laukuma vidusdaļā zaudētu bumbu, bet augstu presingojošo lietuviešu atbildes runas visbiežāk beidzās ar sitieniem garām vārtiem.

Otrajā puslaika sākumā un beigās liepājnieki izpildījumā bija nedaudz aktīvāki, tomēr kopumā ieročus cīņā pret atlētiskākajiem atlantiem mājinieki tā arī neatrada.

Tieši pretēji – viesi atkal krietni biežāk sita vārtu virzienā, tiesa, atkal jau lielākoties garām mērķim. “Liepājas” uzbrukums nedaudz atdzīvojās pēc Kurtiša došanās laukumā, tomēr 17 gadu vecā puiša abus sitienus bez lielām grūtībām tvēra lietuviešu vārtsargs.

Šī nebūs pēdējā neoficiālā spēle šogad Liepājā, jo 24. septembrī “Daugavas” stadionā Verpakovska draugu komanda tiksies ar Zuntnera draugu vienību.

Savukārt jau šo svētdien pulksten 14 “Liepāja” ar izbraukuma spēli pret “Daugavpili” atsāks līdzdalību Latvijas virslīgā.

autors : Kurzemes Vārds

FOTO : Mārtiņš Sīlis