Svētdien, 13.septembrī, Daugavpilī, stadionā  „Celtnieks” 14:00, FK Liepāja aizvadīs kārtējo SMSCredit.lv futbola virslīgas spēli pret vietējo BFC Daugvpils.

SMSCredit.lv futbola virslīga ir iegājusi finiša taisnē, pēc nelielas pauzes, sakarā ar Latvijas izlases spēlēm, tā ir atsākusies. FK Liepāja dodas savā tālākajā izbraukumā sezonā uz Daugavpili, kur tiksies ar sīksto BFC Daugavpils komandu. Sezonā komandas ir tikušās divas reizes un abas noslēgušās neizšķirti, ja pirmajā tikšanās reizē liepājnieki izbraukumā cīnījās neizšķirti, bet palika rūgtuma sajūta, jo uzvara bija ļoti tuvu, tad savu skatītāju priekšā bija jāpriecājas par punktu, kuru spēja liepājnieki izraut tikai spēlēs pēdējā minūtē.

FK Liepāja spēlei gatavojas pilnā sastāvā, vienīgi traumu ir guvis Vladimirs Kamešs, kurš pārbaudes spēlē pret Klaipēdas Atlantas nespēja pabeigt spēli līdz galam un devās uz ģērbtuvēm. FK Liepāja pirms gaidāmās spēles turnīra tabulā atrodas 1.vietā ar 34 punktiem 17 spēlēs, tuvākie sekotāji Skonto FC spējuši iekrāt 30 punktus tik pat spēlēs, bet 3.vietā FK Jelgava 28 punktus. Rezultatīvākais spēlētājs FK Liepāja sastāvā ir Dāvis Ikaunieks, kurš ir arī visas virslīgas labākais bombardieris ar 10 precīziem sitieniem, bet Dmitrijs Hmizs ar 4 vārtu guvumiem dala 5.vietu rezultatīvāko spēlētāju vidū.

BFC Daugavpils, lai arī izcīnījusi vismazāk uzvaras starp visām komandām, tikai vienu, to nevar nosaukt par pastarīti. BFC Daugavpils vairākkārtīgi ir sagādājusi problēmas līderu vienībām atņemot punktus. 17 spēlēs izcīnīta viena uzvara, bet 8 reizes cīnījušies neizšķirti. Vairākas reizes atņemti punkti Skonto, FK Ventspils, kā arī liepājniekiem. BFC Daugavpils ir izteikta aizsardzības komanda, kura vairāk domā par savu vārtu drošību un pēc tam par uzbrukumu. Komanda 17 spēlēs guvusi tikai 10 vārtus, rezultatīvākais spēlētājs ir pieredzējušais Pāvels Riževskis ar 3 vārtu guvumiem.

FK Liepāja uzbrucējs Dāvis Ikaunieks : „BFC Daugavpils ir ļoti neērts pretinieks ne tikai mums, bet lielākai daļai no virslīgas komandu. Divas reizes esam spēlējuši un abas spēles beigušās neizšķirti. Nevar runāt par kaut kādu nenovērtēšanu vai ko tādu, vienkārši pretinieks ir ļoti spēcīgs un ļoti labi spēlē aizsardzībā. Braucam uz Daugavpili vienīgi pēc uzvaras, cits rezultāts mūs neapmierinās. Šādās spēlēs galvenais ir pirmajiem gūt vārtus, lai ir vieglāk spēlēt, ja tas neizdosies, tad BFC Daugavpils mums var sagādāt lielas problēmas.”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis