SynotTip” Latvijas futbola Virslīgas ceturtās kārtas spēlē šodien pagājušās sezonas čempionvienība „Liepāja” izbraukumā Rīgas Hanzas vidusskolā ar 2:0 pieveica „Metta”/Latvijas Universitāte komandu.

Pašā spēles sākumā aci pret aci ar liepājnieku vārtsargu Pāvelu Droševu nonāca Dāvis Indrāns, taču pārspēt Doroševu neizdevās, turklāt tiesnesis fiksēja aizmugures stāvokli. „Liepājai” pirmā reālā izdevība gūt vārtus radās 12. minūtē, kad nedaudz garām vārtu stūrim aizsita Vladimirs Kamešs. Nepilnas desmit minūtes vēlāk pēc Dāvja Ikaunieka centrējuma lieliska iespēja bija Kristapam Grebim, taču glāba „Metta”/LU spēlētājs Dāvis Sandis Strods.

Mača 24. minūtē teicams tālsitiens padevās Strodam, bet liepājnieku vārtsargs izglāba. Tomēr jau pēc brīža galvenais tiesnesis Ivars Caune par sitienu Leonelam Strumijam ar elkoni pa seju sarkano kartīti nopelnīja Indrāns, atstājot „Metta”/LU mazākumā. Tomēr arī skaitliskajā vairākumā „Liepājas” futbolistiem nesekmējās ar vārtu gūšanas momentu radīšanu. Labākā iespēja atklāt rezultātu bija pēc Oskara Kļavas sitiena ar galvu, taču bumba lidoja garām vārtiem un pēc nospēlētām 45 minūtēm uz tablo bija redzamas divas nulles.

Otrā puslaika sākumā liepājnieku pārsvars pieauga – bīstami sita Krišs Kārkliņš, bet pastiprināt uzbrukumu laukumā devās Edgars Gauračs. 60. minūtē pēc Toresa piespēles soda laukumā bumbai viegli pieskārās Grebis, tomēr Grigorjevs paspēja noreaģēt un tvert bumbu. Viesi turpināja veidot uzbrukumu, taču bieži vien pietrūka precizitātes piespēlēs vai arī labi nospēlēja mājinieku aizsardzība.

Tuvojoties spēles beigām, liepājnieki arvien vairāk steidzās, kas precizitāti nevairoja. Tomēr 81. minūtē ar roku savā soda laukumā nospēlēja Klāvs Bāliņš un 11 metru soda sitienu realizēja Oskars Kļava, lai gan Grigorjevs pat uzminēja sitiena virzienu. 89. minūtē “Metta”/LU bija tuvu tam, lai panāktu neizšķirtu, taču bumba trāpīja pa vārtu stabu… Bet pēc mirkļa kļūdu pieļāva mājinieku leģionārs Abrahams Anane Ašrifi un Vladimirs Kamešs dubultoja čempionu pārsvaru.

Goals: Kļava 81’ (11m), Kamešs 90′.
Noraidījumi: Indrāns 25’.
Yellow cards: Strumija 25’, Toress 85′, Gucs 90+1′.
Metta/LU: Grigorjevs, Kalniņš (K), Ševeļovs, Vardanjans, Grigarāvičs, Švalbe (Stuglis 62’), Bāliņš, Emsis (Punculs 84′), Strods, Indrāns, Ašrifi.
Liepāja: Doroševs, Toress, Strumija (Gauračs 55’), Ikaunieks (Kurtišs 68’), Grebis (Mihadjuks 86′), Šlampe, Kārkliņš, Gucs, Kļava (K), Kamešs, Mickevičs.
Referee: Ivars Caune.

Author: sportacentrs.com