SynoTtip futbola virslīgas 5.kārtas noslēdzošo spēli aizvadīja FK Liepāja, kura izbraukumā cīnījās ar debitanti RFS.

Liepājnieki sastāvu atstāja gandrīz nemainīgu kāds bija spēle pret FS METTA/LU vienīgi Kristapa Greba vietā laukumā devās Marks Kurtišs. Spēles sākumā kā jau gaidāms vairāk uzbruka un bumbu kontrolēja tieši FK Liepāja, lai arī spiediens bija no liepājniekiem, mājinieki RFS atbildēja ar bīstamiem pret uzbrukumiem.

Otrā puslaikā FK Liepāja turpināja bīstami uzbrukt, laukumā sūtot Afanasjevu, Gauraču un Grebi vēl vairāk tika pastiprināts uzbrukums. Vairākkārtīgi liepājniekiem bija izdevības gūt vārtus, bet par laimi RFS vārtsargam Germanam Māliņam, bumba nespēja atrast ceļu vārtu tīklā. Kamēr liepājnieki turpināja izšķērdēt savas iespējas, vienā no pretuzbrukumiem devās RFS, ielaužoties soda laukumā bumbu saņēma pretinieku spēlētājs Ņikita Ivanovs un neviena netraucēts bumbu raidīja FK Liepāja vārtos 1:0.

Turpinājumā liepājnieki centās atspēlēties, bet vēl aizvien nespēja izmantot savas iespējas, spēles gala rezultāts 0:1.

Nākamo spēli FK Liepāja aizvadīs 30.aprīlī, kad savu skatītāju priekšā uzņems Riga FC.

RFS – “Liepāja” 1:0 (0:0)
Vārti: Ivanovs 74′
Brīdinājumi: Ivanovs, Ndžī – Gucs, Kļava
RFS: Māliņš, Krjauklis, Kaļiņš, Višņakovs, Jurkovskis, Piļijevs (Rimkus 80′), Kazubovičs (Ivanovs 46′), Liepa, Isajevs, Ndžī (Čamkins 90′), Krušatins
Liepāja: Doroševs, Kļava, Šlampe, Kamešs, Toress, Mickevičs (Grebis 72′), Gucs, Kārkliņš, Kurtišs (Afanasjevs 46′), Ikaunieks, Strumija (Gauračs 60′)
Galvenais tiesnesis: Edgars Maļcevs

“SynotTip” Virslīga, 5. kārta

Datums Laiks Spēle Vieta Rezultāts
22.04. 17:30 Ventspils – Jelgava OC Ventspils 1:0
23.04. 16:00 Daugavpils – Riga “Celtnieka” stadions 0:2
23.04. 18:00 Metta/LU – Spartaks Hanzas vsk. 0:1
24.04. 16:00 RFS – Liepāja Hanzas vsk. 1:0