Sestdien, 30.aprīlī 19:00, stadionā „Daugava” FK Liepāja SynotTip futbola virslīgas 6.kārtas spēlē uzņems debitanti Riga FC.

Iepriekšējā kārtā liepājnieki piedzīvoja minimālu zaudējumu pret citu virslīgas debitanti RFS 0:1. Lai arī spēlē vairāk bumbu kontrolēja FK Liepāja un arī izveidoja daudz vairāk bīstamu momentu pie pretinieku vārtiem, liepājnieki nespēja pārspēt pretinieku vārtsargu Germanu Māliņu. Lieki piebilst, ka šobrīd nedaudz buksē liepājnieku uzbrukuma arsenāls, ieskatoties rezultatīvāko spēlētāju sarakstā labākais no FK Liepāja ir centra aizsargs Oskars Kļava, kurš guvis 3 vārtus, kam seko Dāvis Ikaunieks ar 2 vārtu guvumiem. Šobrīd pēc aizvadītām 5.kārtām FK Liepāja atrodas dalītā 3.vietā ar RFS, abas komandas spējušas iekrāt 7 punktus. Sestdien uzvaras gadījumā liepājniekiem būs iespēja nostiprināties labāko trijniekā.

Riga FC ir viena no divām debitantēm virslīgā. Iepriekšējā gadā uzvarot 1.līgas čempionātā ar nosaukumu Caramba/Dinamo, starpsezonā pastiprinot sastāvu pierādīja to, ka jau ar virslīgas starta šāvienu šī komanda būs ar kuru jārēķinās visiem pretiniekiem. Sezonas pirmajā spēlē izcīnīts neizšķirts pret FK Ventspils, bet jau nākamajā kārtā tikai spēlēs izskaņā FK Jelgava izglābās no zaudējuma pret Riga FC 1:1. Tam sekoja pārsteidzošs zaudējums FS METTA/LU, pēc kura tika atbrīvots galvenais treneris. Turpinājumā neizšķirts pret otru debitanti RFS un beidzot 5.kārtā tika svinēta uzvara pār BFC Daugavpils 2:0. Riga FC sezonas mērķi ir līdzīgi kā gandrīz visām komandām – ceļa zīme uz eirokausiem.

FK Liepāja aizsargs Endijs Šlampe : „Grūti teikt par komandu, pret kuru nav īsti spēlēts, protams, Ziemas kausā bija savstarpēja spēle, bet tad pretinieku sastāvs nebija ne tuvu tāds, kāds tas ir šobrīd. Komanda izskatās ļoti laba, bet šogad ne viens vien ir teicis, ka virslīgā vāju pretinieku nav. Savu skatītāju priekšā ne par ko citu kā uzvaru mēs nedomājam.”

 

foto : synotTip