Lai gan “Liepāja” pat neizšķirta gadījumā šodien tabulā pakāptos uz 3.vietu, čempioni ir saņēmuši kritiku par sniegumu sezonas sākumā un visspilgtākajā atmiņā 0:1 zaudējums pēdējā kārtā pret RFS. Šodien “Liepāja” beidzot tika pie spēlēšanas uz sev tīkamā dabīgā seguma, bet pretī stājās “Riga”‘, kurai jaunā trenera Dmitrija Homuhas vadībā divās spēlēs četri punkti un nevienu ielaistu vārtu.

“Liepājas” pamatsastāvā pirmo reizi izgāja Edgars Gauračs, otro reizi Ņikita Bērenfelds, bet pavisam Viktors Dobrecovs veica četras izmaiņas starta vienpadsmitniekā – vēl arī laukumā iznāca Valērijs Afanasjevs un Deniss Ivanovs (iepriekš abiem traucēja savainojumi), savukārt malā šoreiz palika Marks Kurtišs, Endijs Šlampe, Romans Mickevičs un Toms Gucs. Tikmēr “Riga” pēc uzvaras Daugavpilī (2:0) veica divas izmaiņas – rezervē palika Jevgeņijs Šerenkovs, pat pieteikumā nebija Josukes Saito, bet iespēja tika dota Armandam Pētersonam un Verneram Apiņam.

“Liepājai” vajadzēja tikai 35 sekundes, lai gūtu pirmos vārtus uz zaļā laukuma. Vladimirs Kamešs acīgi pamanīja brīvo zonu, iespēlēja Dāvim Ikauniekam, kurš pārspēja Igoru Ļitovku. Neskatoties uz briesmīgo sākumu, “Riga” ātri atguvās un pavisam drīz varēja atbildēt ar golu – Oļegs Timofejevs piespēlēja no sava labā flanga, sitienu no vārtu priekšas izdarīja Verners Apiņš, un Pāvels Doroševs akrobātiskā lēcienā bumbu atvairīja, tai vēl arī trāpot pa vārtu stabu.

15.minūtē liepājniekiem izdevās iesist vēl vienus vārtus. Šoreiz Valērija Afanasjeva lieliska piespēle un Edgaram Gauračam Virslīgas ietvaros pirmie vārti “Liepājas” kreklā. “Liepāja” lielākoties kontrolēja cīņas gaitu, taču puslaika beigās “Riga” noorganizēja ofensīvu un vienus vārtus reāli varēja atspēlēt Pētersons. Neizdevās.

2.puslaika sākumā “Riga” neizdevās pārvirzīt spēli mājinieku vārtu tuvumā, tomēr 61.minūtē viesiem vēl viena reāla iespēja bija – Iļja Šadčins, spēlējot pret savu bijušo komandu, mazliet netrāpīja tālajā stūrī. Uzreiz pēc šīs epizodes “Riga” saņēma vēl vienu triecienu. Gauračs piespēlēja Ikauniekam, Dāvis izdarīja sitienu, bet bumbu veikli vārtos pārvirzīja tas pats Gauračs (3:0). “Liepājai” šodien ļoti efektīvs uzbrukums, kaut arī bija vēl labāk – Gauračs nerealizēja izgājienu viens pret vienu. Savukārt “Riga” ļoti centās gūt vismaz goda vārtus, bet Doroševs šodien palika nepārspēts. “Liepāja” dzenas pakaļ līderēm “Spartakam” un “Ventspilij”.

“Liepāja” – “Riga” 3:0 (2:0)
Goals: Ikaunieks 1′, Gauračs 15′, 62′.
Yellow cards: Bērenfelds.
“Liepāja”: Doroševs, Kārkliņš, Ivanovs, Kļava, Bērenfelds, Strumija, Toress (Mickevičs 69′), Afanasjevs (Gucs 74′), Kamešs, Ikaunieks, Gauračs (Kurtišs 85′).
“Riga”: Ļitovka, Timofejevs, Barinovs, Kņazevs, Daņilovs (Halvitovs 46′ (Flaksis 59′)), Laizāns, Kamara, Šadčins (Šerenkovs 65′), Pētersons, Vorobjovs, Apiņš.
Referee: Aleksandrs Golubevs.

“SynotTip” Virslīga, 6. kārta

Datums Laiks Spēle Vieta Rezultāts
30.04. 13:00 Spartaks – RFS Kauguru vsk. laukums 2:0
30.04. 15:00 Jelgava – Daugavpils Zemgales OC stadions 3:1
30.04. 17:00 Ventspils – Metta/LU Ventspils OC stadions 2:0
30.04. 19:00 Liepāja – Riga “Daugavas” stadions Liepājā 3:0

 

Author: sportacentrs.com