Pirmdien, 9.maijā 18:00, Daugavpilī, stadionā “Celtnieks” FK Liepāja aizvadīs SynotTip futbola virslīgas 7.kārtas spēli pret vietējo BFC Daugavpils.

Iepriekšējā kārtā liepājnieki savu skatītāju priekšā pārliecinoši uzvarēja Riga FC 3:0. Jau spēles pirmajā minūtē Dāvis Ikaunieks atklāja rezultātu, kas turpinājumā ļāva spēlēt daudz pārliecinošāk FK Liepāja. Pēc neilga laika savus pirmos vārtus FK Liepāja labā virslīgā guva Edgars Gauračs, bet 2.puslaikā tas pats Gauračs nostādīja beigu rezultātu 3:0. Šobrīd liepājnieki ir piecēlušies no neliela nokdauna, kuru piedzīvoja 5.kārtas spēlē izbraukumā, kad zaudēja 0:1 pret debitanti RFS. FK Liepāja trenējas pilnā sastāvā un gatavojas sezonas tālākajam izbraukumam. Rezultatīvakais FK Liepāja rindās ir Dāvis Ikaunieks un Oskars Kļava, abi spējuši gūt 3 vārtus, bet tūlīt aiz viņiem Edgars Gauračs ar diviem precīziem sitieniem. FK Liepāja pēc 6.kārtām atrodas 3.vietā ar 10 punktiem, bet no 1.vietas Jūrmalas Spartaks šķir 5 punkti.

BFC Daugavpils sezonas mērķi ir atšķirīgi no FK Liepāja, ja vienam tie ir čempionu titula nosargāšana, tad otriem vietas saglabāšana virslīgā. Šobrīd BFC Daugavpils atrodas 8.vietā ar izcīnītiem 3 punktiem, vienīgā uzvara svinēta pret FK Liepāja pāri darītājiem RFS 1:0. Skatoties turnīra tabulā, tad nekas iepriecinošs nav redzams, BFC Daugavpils ir pārliecinoši pirmajā vietā pēc ielaistajiem vārtiem, tie ir 15 zaudēti vārti 6 spēlēs. Pretinieku vārtsargu spējuši pārspēt 3 reizes, kas ir vismazāk no visām virslīgas komandām. Skatoties tabulā BFC Daugavpils šobrīd no tuvākajiem konkurentiem atpaliek par 3 punktiem. Lai šo atstarpi samazinātu, BFC Daugavpils jau šobrīd ir jāsāk ņemt punkti katrā spēlē. Savu skatītāju priekšā daugavpilieši ir neērts pretinieks jeb kurai komandai, kas arī pierādījās pagājušā sezonā, kad ne viena vien līdervienība zaudēja punktus Daugavpilī.

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis