Šodien Daugavpilī notika noslēdzošā SynotTip futbola virslīgas 7.kārtas spēle starp BFC Daugavpils un FK Liepāja.

Liepājnieki uz Daugavpili devās labā noskaņojumā pēc izcīnītās uzvaras savu skatītāju priekšā pār Riga FC 3:0. FK Liepāja galvenais treneris sastāvu nemainīja un Daugavpilī laukumā sūtīja tieši to pašu starta sastāvu kurš izgāja pret Riga FC. Jau no spēles sākuma liepājnieki vairāk kontrolēja bumbu, bet mājinieki centās atbildēt ar pretuzbrukumiem. Pēc spēlētām nepilnām 30 minūtēm rezultātu atklāja FK Liepāja, kad precīzs bija kārtējo reizi sezonā Oskars Kļava. Turpinājumā liepājnieki vēl vairāk kontrolēja bumbu, kas noveda pie vārtu guvuma, precīzs Edgars Gauračs, gūstot savus trešos vārtus sezonā.

2.puslaikā FK Liepāja turpināja iesākto un vairākkārtīgi uzbrukuma pretinieku vārtiem ļoti bīstami, bet bumbu vārtos nespēja trāpīt līdz 51. minūtei, kad soda laukumā ielauzās Kamešs un teicami bumbu nogādāja Ikauniekam, kurš bija precīzs 3:0. Pēc gūtajiem vārtiem liepājnieki samazināja apgriezienus, kas ļāva BFC Daugavpils izveidot vairākus momentus pie Doroševa sargātajiem vārtiem, bet vienmēr pārāks bija liepājnieku vārtsargs. Spēles ritējums puslaika otrajā daļā nemainījās un liepājnieki varēja svinēt otro pārliecinošo uzvaru pēc kārtas, kas ļāva nostiprināties 3.vietā turnīra tabulā.

 

“Daugavpils” – “Liepāja” 0:3 (0:2)
Vārti: Kļava 27′, Gauračs 35′, Ikaunieks 51′
Brīdinājumi: Afanasjevs
Daugavpils: Vlasovs, Liholetovs, Sokolovs, Bezuščonoks, Kuļikovs, Sids, Volkovs, Abasovs (Ugarenko 86′), Fjodorovs, Vērdiņš (Žaldovskis 65′), Riževskis (Gurbanli 59′)
Liepāja: Doroševs, Ivanovs, Kļava, Bērenfelds, Afanasjevs (Gucs 83′), Kamešs, Toress (Mickevičs 67′), Kārkliņš, Gauračs (Grebis 70′), Ikaunieks, Strumija
Galvenais tiesnesis: Mareks Ķere

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis